'UAE Team Emirates is nog niet klaar met Pogacar-kern en richt pijlen op Vuelta-revelatie Jay Vine' Wielrennen
Wielrennen

'UAE Team Emirates is nog niet klaar met Pogacar-kern en richt pijlen op Vuelta-revelatie Jay Vine'

'UAE Team Emirates is nog niet klaar met Pogacar-kern en richt pijlen op Vuelta-revelatie Jay Vine'

Ondanks dat de Vuelta a España van Jay Vine eindigde in mineur, heeft de Australische klimmer een geweldige indruk achtergelaten. Dat zorgt voor de nodige interesse van topteams: UAE Team Emirates zou volgens La Gazzetta de ogen richten op Vine.

De ploeg van Tadej Pogacar trok onlangs al Adam Yates, Tim Wellens en Felix Großschartner aan, maar lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. Vine maakte een dusdanig goede indruk in de Ronde van Spanje dat UAE het wel ziet zitten in de Australiër. De klimmer schreef in de Spaanse rittenkoers de zesde en achtste etappe op indrukwekkende wijze op zijn naam. Ook was hij drager van de bergtrui, tot hij in de achttiende etappe hard ten val kwam en de strijd moest staken.

Vine heeft nog een contract tot 2023 bij zijn huidige ploeg Alpecin-Deceuninck. Of hij zich aan dit contract zal houden is nog maar de vraag. De 26-jarige Australiër reed zich op Zwift in de kijker van de Belgische ploeg. In 2020 won hij de Zwift Academy Challenge, waar hij een contract bij Alpecin-Deceuninck verdiende. In februari 2022 schreef hij het Esports Wereldkampioenschap wielrennen op zijn naam. De Vuelta van dit jaar was zijn tweede grote ronde, nadat hij vorig jaar eveneens aan de start stond van de Ronde van Spanje.

UAE wil strijd met Jumbo-Visma aangaan

UAE Team Emirates is hard aan de weg aan het timmeren om de ploeg rond Pogacar te versterken. Dit jaar werd Pogacar tweede in de Tour de France, achter Jumbo-renner Jonas Vingegaard. Juan Ayuso verlengde onlangs zijn contract door het langste contract in de wielergeschiedenis te ondertekenen. Met de het aantrekken van Yates, Wellens en Großschartner wil de ploeg de strijd met Jumbo-Visma aangaan. Of Jay Vine in hetzelfde plan voorkomt is nog de vraag. De Australiër kon bij Alpecin-Deceuninck rekenen op een vrije rol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws