UCI geeft parcoursen WK vrij; Van der Poel, Van Aert en Pidcock mogen veel ambitie hebben Wielrennen
Wielrennen

UCI geeft parcoursen WK vrij; Van der Poel, Van Aert en Pidcock mogen veel ambitie hebben

UCI geeft parcoursen WK vrij; Van der Poel, Van Aert en Pidcock mogen veel ambitie hebben

De UCI heeft de profielen van de wegritten voor het komende WK vrijgegeven. De strijd om de regenboogtrui vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 13 augustus in het Schotse Glasgow. Het parcours lijkt op maat voor explosieve klassieke coureurs, zoals Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock.

Begin deze maand verkende een Belgische delegatie met Van Aert het parcours al. Vooral het lokale rondje was volgens bondscoach Serge Pauwels ‘speciaal’. ‘Ik denk dat er zo'n 42 bochten per ronde zijn. De renners moeten ook twee keer door een parkje, waar het ineens heel smal wordt. Heel raar, het lijkt wel een geasfalteerd veldritparcours.’ Wereldtoppers - in zowel het veld als op de weg – Van der Poel, Van Aert en Pidcock hebben dus alvast een voordeel op de rest. Remco Evenepoel is de huidige wereldkampioen.

De mannen rijden in totaal 277,8 kilometer. Ze starten in Edinburgh, waarna er een aanloop van 133 kilometer volgt naar het circuit in Glasgow. Het zwaarste obstakel in de openingsfase is de Crow Road (5,8 kilometer aan 4 procent). De lokale ronde is 14,3 kilometer lang en moet tien keer worden verreden. De scherprechter is een heuvel van tweehonderd meter aan 7,7 procent. Het rondje kent in totaal 193 hoogtemeters. De hele wedstrijd kent 3167 hoogtemeters.

Het parcours bij de vrouwen is 154 kilometer lang en kent in totaal 1831 hoogtemeters. De start vindt plaats in Loch Lomond. Vervolgens zullen de rensters na zestig kilometer arriveren in Glasgow voor het lokale circuit, dat ze zes keer moeten afleggen. Annemiek van Vleuten is de regerend wereldkampioene. De renster van Movistar stopt na dit seizoen met koersen. Recent won ze de Vuelta Femenina.

Bekijk hieronder de profielen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws