UCI versoepelt het covid-19-protocol: 'Ruim 98 procent van de profwielrenners is gevaccineerd' Wielrennen
Wielrennen

UCI versoepelt het covid-19-protocol: 'Ruim 98 procent van de profwielrenners is gevaccineerd'

UCI versoepelt het covid-19-protocol: 'Ruim 98 procent van de profwielrenners is gevaccineerd'

De UCI heeft het coronaprotocol geüpdatet naar aanleiding van de verminderde gezondheidsrisico's die het virus met zich meebrengt, zo is te lezen in een uitgebracht rapport. De vereisten die de organisatie had gesteld op ploegen en renners om gevaccineerd te zijn en/of (welke van de twee hing lang van het land van de koers af) een negatieve PCR-test te hebben, vervallen dit seizoen.

Dat is de grootste verandering in het nieuwe protocol, dat ingaat op 20 januari 2023. Dit is te vinden op pagina drie van het PDF-bestand. Zowel ploegen, renners, UCI-personeel en koersorganisatoren hoeven niet langer gevaccineerd en negatief getest te zijn voorafgaand aan een wielerevenement.

Alle maatregelen die een organisatie opstelt voor ploegen, renners en anderen worden als verplicht beschouwd wanneer er een coronagolf heerst binnen het land van de koers. Wanneer er een milde golf heerst, worden de maatregelen beschouwd als 'aanbevolen' en wanneer een geen golf heerst, worden de maatregelen beschouwd als 'wenselijk'. Meer info hierover op pagina zeven van het document. De wedstrijdorganisatie moet de situatie van de pandemie binnen het land een week voor aanvang van de wedstrijd aan de UCI hebben doorgegeven en de algehele voortgang van de pandemie zal heftig gemonitord worden door het bestuursorgaan. Er wordt meermaals benadrukt dat het protocol kan veranderen wanneer de coronasituatie verslechtert.

Hoge vaccinatiegraad binnen het peloton: 'Meer dan 98 procent van de wielrenners is gevaccineerd'

Na een aantal heftige jaren, is vrijwel het gehele peloton meermaals ingeënt tegen het Coronavirus. 'Meer dan 98 procent van de wielrenners en stafleden hebben een compleet vaccinatieprogramma ontvangen (twee injecties voor MRNA-vaccins en één injectie voor het Janssenvaccin). Daarnaast heeft de overgrote meerderheid van de renners een boostershot of een extra coronabesmetting meegemaakt. Bij jonge mensen die niet in een risicogroep behoren, is de bescherming van deze immuniteit voldoende om een tweede boostershot te vermijden', zo is te lezen in het rapport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws