Uijtdebroeks rijdt naar eerste WorldTour-top tien: 'Ik dacht er even aan om Chaves te volgen' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks rijdt naar eerste WorldTour-top tien: 'Ik dacht er even aan om Chaves te volgen'

Uijtdebroeks rijdt naar eerste WorldTour-top tien: 'Ik dacht er even aan om Chaves te volgen'

Namens BORA-hansgrohe eindigden Jai Hindley en Cian Uijtdebroeks respectievelijk als negende en tiende in de eerste bergrit van de Ronde van Catalonië. Vooral van de 20-jarige Uijtdebroeks was dat een knap resultaat.

‘Ik voelde me goed vandaag en heb er zelfs één seconde aan gedacht om de aanval van Chaves (Esteban, red.) te volgen. Toen Evenepoel (Remco, red.) aanviel, moest ik een beetje een gat laten en besloot ik een goed ritme aan te houden in plaats van het risico te lopen om helemaal op te blazen. Uiteindelijk kwamen Jai en ik samen over de streep, ik denk dat we allebei een solide race hebben gereden en ik ben echt blij dat ik mijn eerste top tien op World Tour-niveau heb gepakt’, aldus een tevreden Uijtdebroeks in een persbericht

Hindley: 'Ik voel me goed en kijk uit naar de volgende dagen'

Girowinnaar Hindley zal waarschijnlijk op meer dan een negende plaats hebben gehoopt, al toonde ook hij zich positief. ‘Het was een vrij eenvoudige dag met een zware finish. We verwachtten een gecontroleerde dag en probeerden enigszins conservatief te koersen, met een aantal echt zware dagen voor de boeg. De jongens deden geweldig werk om ons uit de problemen te houden richting laatste klim. Uiteindelijk was het een zware inspanning in de laatste kilometer. Ik kon het wiel van de toppers niet houden, maar zat uiteindelijk niet te ver achter. Ik voel me goed en kijk uit naar de volgende dagen.’

In de tussenstand is Hindley de beste van het BORA-duo. De Australiër staat zevende op 31 seconden van leider Primoz Roglic. Uijtdebroeks is de nummer negen en staat op 41 seconden van de renner van Jumbo-Visma. Woensdag finisht de Ronde van Catalonië wederom bergop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws