Uijtdebroeks zet wielergek België voorlopig in de wachtkamer: 'Grote ronde misschien in 2024' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks zet wielergek België voorlopig in de wachtkamer: 'Grote ronde misschien in 2024'

Uijtdebroeks zet wielergek België voorlopig in de wachtkamer: 'Grote ronde misschien in 2024'

Cian Uijtdebroeks is down to earth, zover is duidelijk. De pas 18-jarige Belg schoof maandag aan bij een persmoment van zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe, waarvoor hij zijn eerste jaar bij de profs gaat rijden. Het Laatste Nieuws tekende op dat Uijtdebroeks voorlopig in de luwte zal rijden.

Uijtdebroeks liet zich vorige week in een interview al ontvallen dat hij bij zijn keuze voor BORA-hansgrohe enkele grote ploegen afwees. Jumbo-Visma was er één, maar ook het Quick Step-Alpha Vinyl van Patrick Lefevere. Uijtdebroeks wil niet in de spotlights rijden en dat kan niet met Remco Evenepoel in dezelfde ploeg, helemaal niet als je er al twee jaar mee wordt vergeleken. 'Dan zou het exploderen', zei hij verstandig.

Bij BORA-hansgrohe wordt hij buiten de spotlights gehouden, al beantwoordde hij maandag dus wel enkele vragen. Zo noemt hij het rijden in de WorldTour 'speciaal' en 'het hoogst haalbare'. 'Ik heb ervan gedroomd om dit niveau te bereiken. Ik train nu met de supersterren naar wie ik altijd heb opgekeken. Verbazend is dat.' Ook van het niveau is hij onder de indruk. 'Wanneer je als junior erg hoge Watts duwt, rijd je vanzelf op kop. In de WorldTour hebben ze allemaal een Ferrari-motor. Je bent hier niet meteen bij de besten.'

Uijtdebroeks wil geen etappes overslaan

Via wat kleinere koersen zal Uijtdebroeks ontdekken hoe het gaat op het hoogste niveau. Denk dan aan de kleinere rittenkoersen en eendagswedstrijden in Spanje en Frankrijk, een grote ronde gaat er voorlopig niet komen. Hij wil eerst koersen uitrijden, dan kopmannen helpen en dan pas voor eigen kans. 'Het is een project van de lange termijn en ik wil geen etappes overslaan. Een grote ronde zal dit jaar niet gebeuren en volgend jaar ook niet. Misschien in 2024, dat is moeilijk te zeggen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws