Corona blijft toeslaan: Coquard en Impey moeten ronde missen, Jungels komt goed weg Wielrennen
Wielrennen

Corona blijft toeslaan: Coquard en Impey moeten ronde missen, Jungels komt goed weg

Corona blijft toeslaan: Coquard en Impey moeten ronde missen, Jungels komt goed weg

De Tour de France is nog niet begonnen of La Grande Boucle is alweer in de ban van het coronavirus. Binnen alle ploegen worden er testen afgenomen, waarvan er helaas een hele rit positief zijn gebleken. Zowel ploegleiders als - niet de minste - renners zijn de pineut.

Allereerst was er de positieve test van Tim Declerq, die daardoor niet naar Kopenhagen af kon reizen Daarmee verloor Quick Step-Alpha Vinyl een belangrijke pion en moesten zij beroep doen op hun eerste reserve op de lijst: Florian Sénéchal. Ook binnen de ploeg van UAE Team Emirates sloeg Covid-19 toe; Matteo Trentin raakte besmet en mocht zodoende niet starten. Tadej Pogacar zag daarmee een van zijn knechten afvallen, al wordt er met Marc Hirschi ook weer een sterke man aan de selectie toegevoegd.

Helaas bleef het niet alleen bij de positieve testen van Declerq en Trentin, want woensdag maakte Astana Qazaqstan Team bekend op Twitter dat ook Samuel Battistella (vervanger: Aleksandr Riabushenko) besmet is. De positieve testen komen voort uit een algehele testronde van de organisatie, twee dagen voor de start in Denemarken. Om die reden kregen alle renners en stafleden een staafje in de neus. Dat betekende voor velen juist ook goed nieuws. Thibaut Pinot en Stefan Küng raakten vlak na de Ronde van Zwitserland besmet met corona, maar testten woensdag negatief. Zij kunnen dus van start.

Ook Impey en Coquard positief, Jungels heeft geluk

Israel-Premier Tech heeft eveneens te maken gekregen met het virus: Omer Goldstein is aangemerkt als hoogrisicocontact door zijn vlucht naar Kopenhagen en wordt op die manier vervangen door Guillaume Boivin. Impey overkwam hetzelfde en was daardoor niet aanwezig op de ploegenpresentatie. Donderdag werd bekend dat de Zuid-Afrikaan inderdaad positief is, waarna Guy Niv opgeroepen werd als vervanger. De Israëlische renner laat weten vol vertrouwen naar Kopenhagen te trekken. Ook ploegleider Rik Verbrugghe testte positief en blijft dus thuis. Hetzelfde overkwam Jumbo-Visma-ploegleider Merijn Zeeman woensdag al.

Bob Jungels moest wat langer op zijn testresultaten nog niet binnen nadat hij spijsverteringsproblemen kreeg afgelopen weekend. Woensdag testte de Luxemburger 'licht positief' en sloeg hij de ploegenpresentatie over, maar donderdag maakte AG2R Citroën Team bekend dat de renner een negatieve test ingeleverd heeft. Jungels kan dus gewoon deelnemen aan La Grande Boucle.

Dan hebben we nog Cofidis, dat donderdag eveneens een belangrijke troef positief zag testen: Bryan Coquard. Een hard gelag voor de Franse formatie, dat met deze renners hoge ogen hoopte te gooien in de sprints. Pierre-Luc Périchon mag de vrijgekomen plek in de selectie innemen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws