Ulissi mag van UAE niet naar WK, Bettiol en Trentin Italiaanse kopmannen Wielrennen
Wielrennen

Ulissi mag van UAE niet naar WK, Bettiol en Trentin Italiaanse kopmannen

Ulissi mag van UAE niet naar WK, Bettiol en Trentin Italiaanse kopmannen

Het blijft maar afzeggingen regenen voor het wereldkampioenschap in Australië. Sommigen verkiezen na een lang seizoen tijd thuis te spenderen met hun familie (Mads Pedersen bijvoorbeeld), anderen mogen van hun team niet afreizen naar Australië omdat hun team alle punten nodig heeft in de strijd om degradatie. Ook Diego Ulissi mag van zijn team UAE Team Emirates niet deelnemen aan het WK.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lotto Soudal en Movistar, die Victor Campenaerts en Alejandro Valverde niet naar het WK laten gaan, moet UAE Team Emirates niet vechten tegen degradatie. De ploeg van onder meer Tadej Pogacar staat derde op de UCI-ranking. Toch kan Italiaans bondscoach, Daniele Bennati, Ulissi niet oproepen. 'Op de avond van 31 augustus belde Joxean Fernández Matxín (de teammanager van UAE Team Emirates, red.) me op en zei dat ik Ulissi niet kon selecteren', zo doet Bennati zijn verhaal bij Bici.news.

Bennati wilde Ulissi toch selecteren, maar bedacht zich.

'Matxín vertelde me dat hij het overlegd had met Mauro Gianetti (CEO van UAE Team Emirates, red.) en dat ze dit hadden beslist omdat ze renners nodig hebben om punten te scoren. Ik wilde Ulissi eigenlijk toch opbellen om hem te selecteren en hem te vertellen dat hij de selectie niet kon weigeren, maar toen besefte ik dat ik de renner zo in de problemen kon brengen', aldus een teleurgestelde Bennati.

De volledige Italiaanse selectie voor het WK wil Bennati nog niet geven, al noemt hij wel al een paar namen. 'Alberto Bettiol is één van de hoekstenen van ons team. Hij is een zekerheid. Het team zal klaar zijn om hem te ondersteunen.' Giacomo Nizzolo zal er niet bij zijn, Matteo Trentin wel. 'Matteo is snel na een lange koers. Affini en Sobrero rijden de tijdrit en zullen ook de wegrit rijden.' Het wereldkampioenschap op de weg wordt op 25 september verreden op een heuvelachtig parcours, de tijdrit vindt een week eerder plaats.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws