'Ultimo Giro' voor Thibaut Pinot, die bij Groupama-FDJ Küng, Stewart en Van den Berg meekrijgt Wielrennen
Wielrennen

'Ultimo Giro' voor Thibaut Pinot, die bij Groupama-FDJ Küng, Stewart en Van den Berg meekrijgt

'Ultimo Giro' voor Thibaut Pinot, die bij Groupama-FDJ Küng, Stewart en Van den Berg meekrijgt

Groupama-FDJ heeft de zeven figuren rondom kopman Thibaut Pinot rond voor de Giro d'Italia. De Franse formatie neemt een brok ervaring mee, maar ook youngsters Jake Stewart en de Nederlander Lars van den Berg.

Stefan Küng zal zich richten op de eerste twee tijdritten van de Giro, waarin hij maar wat graag het roze zou pakken. De Zwitser zal later als gids fungeren van Pinot, terwijl Bruno Armirail en Rudy Molard de mannen zijn die bergop moeten ondersteunen. Ignatas Konovalovas is de motor op het vlakke, waar Fabian Lienhard en Jake Stewart over een goed sprintje beschikken. Van den Berg zal zijn ding kunnen doen in de overgangsritten.

Pinot, die bezig is aan zijn afscheidsjaar, eindigde in 2017 al eens als vierde in de Giro. Hij wil dit jaar voor een goed klassement gaan, liet hij weten in de Ronde van Romandië. Die voorbereidingskoers beëindigde hij als vijfde.

Selectie Groupama-FDJ Giro d'Italia 2023

Thibaut Pinot
Ignatas Konovalovas
Bruno Armirail
Rudy Molard
Stefan Küng
Fabian Lienhard
Jake Stewart
Lars van den Berg

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news