Update | Alpecin-Fenix laat Belgische jeugdploeg in Poupou-outfit fietsen Wielrennen
Wielrennen

Update | Alpecin-Fenix laat Belgische jeugdploeg in Poupou-outfit fietsen

Update | Alpecin-Fenix laat Belgische jeugdploeg in Poupou-outfit fietsen

Alpecin-Fenix heeft 50.000 euro weten op te halen met de #MerciPoupou-actie aan het begin van de Tour de France. Dit bedrag wordt door de ploeg verdeeld over vijf goede doelen die kinderen helpen met het beoefenen van sport.

'#MerciPoupou is een overweldigend succes geweest', verwijst de ploeg van Mathieu van der Poel naar de ode aan de opa van de Nederlander, Ramymond Poulidor. 'Poupou was niet alleen de opa van Mathieu en David van der Poel, hij was ook een van de grootste en meest inspirerende wielrenners uit de historie. Alle bestellingen zijn inmiddels weggewerkt en nu is het tijd om de volgende stap van #MerciPoupou bekend te maken.'

'Het bedrag dat opgehaald is met de verkoop van de #MerciPoupou-items wordt gebruikt om non-profit organisaties te ondersteunen die kinderen helpen met sporten. Deze 50.000 euro wordt verdeeld over vijf organisaties, die elk 10.000 euro krijgen. Met hen zoeken we een relatie op de lange termijn, waarbij we zicht houden op hoe het geld besteed gaat worden. Deze samenwerkingen zullen in de komende dagen bekend worden gemaakt.'

Update - 30 december 2021 (19.00 uur): Alpecin-Fenix laat Belgische jeugdploeg in Poupou-outfit fietsen

Alpecin-Fenix heeft op haar FB-pagina bekendgemaakt dat het Antwerpse WAC Team vanaf 1 januari 2022 mag rijden in de legendarische 'Merci Poupou' kleuren. Het tenue komt de volger van de afgelopen Tour de France bekend voor. In de eerste etappe reed men bij Alpecin-Fenix ter ere van Raymond Poulidor, de overleden opa van Mathieu en David van der Poel, met de geel-paarse kleuren rond. Het jeugdige WAC Team is volgens Alpecin-Fenix 'een van de oudste wielerclubs van Vlaanderen, die al 80 jaar bestaat'.

Op haar FB-pagina motiveert men bij Alpecin-Fenix de keuze voor het WAC Team. 'De club heeft een sterk hart voor de jeugd, telt 125 leden tussen de 8 en 18 jaar en draait volledig op vrijwilligers. WAC Team voert het doel van het Merci Poupou project uit: de passie voor sport wordt over generaties heen doorgegeven, binnen een structuur waar iedereen zijn plaats kan vinden. Om dit visueel te benadrukken, dragen de renners van WAC Team vanaf 1 januari 2022 de legendarische 'Merci Poupou' kleuren.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws