Thibau Nys wint sinds februari 2020 weer een cross: 'Zoals ik reed, hoorde ik niet thuis op WK' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys wint sinds februari 2020 weer een cross: 'Zoals ik reed, hoorde ik niet thuis op WK'

Thibau Nys wint sinds februari 2020 weer een cross: 'Zoals ik reed, hoorde ik niet thuis op WK'

Thibau Nys wist in de Azencross van Loenhout te zegevieren bij de beloften. Het betekende zijn eerste overwinning in het veld sinds februari 2020. De weg er naar toe ging niet gemakkelijk, maar hij lijkt net op tijd in vorm voor de belangrijke wedstrijden in januari.

De 19-jarige Belg is opgelucht dat al het harde werk er nu ook uitkomt in het veld. 'Het was gewoon een kwestie van tijd. Ik denk dat ik alles perfect deed qua training en rust.' Nys baarde enkele maanden geleden nog opzien door bij het EK op de weg, de titel te pakken bij de beloften. Twee weken later eindigde hij op het wereldkampioenschap in eigen land als zesde, maar daarna ging de focus weer op de cross. Daar leek die goede vorm ineens weer verdwenen, maar vlak voor de jaarwisseling lijkt alles op zijn plaats te vallen voor de zoon van Sven Nys.

De jongere versie van de familie Nys vertelde een kleine twee weken geleden nog hoe ontstemt hij was over zijn vorm en moest zelfs afstappen tijdens de cross in Namen. 'Ik heb veel meer in mijn mars dan wat ik nu laat zien', vertelde hij destijds. Alles wat voorheen niet lukte, ging in Loenhout dus wel goed. 'Ik heb de voorbije maanden het gevoel gehad dat het er wel in zat, maar er niet uitkwam. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen bevestigen, want ik reed op training de beste waarden ooit. Het is niet altijd even gemakkelijk. Een gemakkelijk leven is het nooit, anders had ik geen renner moeten worden', zo laat hij weten tegenover Sporza.

Nys gaat zich vanaf nu concentreren op onder anderen het Belgisch kampioenschap (8 en 9 januari 2022) en later in januari het WK veldrijden (29 en 30 januari 2022). Dat hij nu weer in vorm is, kan wel eens bijdragen aan een plekje in de Belgische selectie. 'Gelukkig maar, want als ik zo bleef rondrijden, ging het link worden voor een WK-selectie. Zoals ik de voorbije weken rondreed, hoorde ik daar niet thuis.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws