Update | Bernal geeft ook in Ronde van Catalonië op na crash, geen breuken vastgesteld bij Colombiaan Wielrennen
Wielrennen

Update | Bernal geeft ook in Ronde van Catalonië op na crash, geen breuken vastgesteld bij Colombiaan

Update | Bernal geeft ook in Ronde van Catalonië op na crash, geen breuken vastgesteld bij Colombiaan

Egan Bernal zit in de hoek waar de klappen vallen, nu al meer dan een jaar lang... De Colombiaan van INEOS Grenadiers reed begin 2022 tegen een stilstaande bus en lag er met diverse breuken bijna een heel seizoen uit. Na een uitstekende winter was het doel om in 2023 beter dan ooit terug te keren, maar in de Ronde van Catalonië volgde wéér een opgave.

Bernal begon zijn seizoen in januari in de Vuelta a San Juan, in Argentinië. Hij toonde zich meteen van voren en liet zien dat hij enkele maanden keihard had gewerkt om op niveau te zijn. Een crash zorgde er echter voor dat hij in de zesde etappe moest opgeven met een knieblessure. Het was een kwestuur die niets te maken had met zijn ongeluk van een jaar eerder, maar het hield hem wel twee maanden buiten competitie.

Na een lange revalidatie keerde Bernal deze week terug in Catalonië, waar het doel was om broodnodige koerskilometers te maken en beter te worden. Bernal kon bergop niet met de besten mee, maar oogde ontspannen en tevreden over zijn progressie. Totdat op zaterdagmiddag plots bericht kwam uit de organisatie van de Ronde van Catalonië: Abandon Bernal! De klimmer was tegen de grond gegaan en kon niet verder.

Update - 25 maart 2023 - (19.20 uur): Geen breuken vastgesteld bij Bernal

INEOS Grenadiers laat via een bericht op Twitter weten dat Bernal direct na zijn valpartij naar een Catalaans ziekenhuis is gebracht. Het onderzoek dat aldaar werd uitgevoerd liet zien dat de Colombiaan geen breuken overhield aan zijn crash. Wel zal er de komende dagen nieuw medisch onderzoek volgen. Bovendien zullen de schaafwonden die de Tourwinnaar van 2019 opgelopen heeft behandeld worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws