Bernal doet jaar na horrorcrash weer mee om de knikkers: 'Ik word elke dag wakker om de beste te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Bernal doet jaar na horrorcrash weer mee om de knikkers: 'Ik word elke dag wakker om de beste te zijn'

Bernal doet jaar na horrorcrash weer mee om de knikkers: 'Ik word elke dag wakker om de beste te zijn'

In de door Miguel Ángel López gewonnen koninginnenrit van de Vuelta a San Juan finishte Egan Bernal als vierde. De INEOS Grenadiers-renner bewees daarmee andermaal dat hij helemaal terug is. 2022 stond voor de Tourwinnaar van 2019, als een gevolg van een horrorcrash, immers in het teken van revalideren.

Alleen 'Superman' López, hardrijder Filippo Ganna en pocketklimmer Sergio Higuita waren in de enige bergrit van de Argentijnse rittenkoers eerder aan de meet dan Bernal, die zelfs Remco Evenepoel achter zich liet. Bernal is maar wat trots op zijn huidige prestaties. 'Ik ben blij met het resultaat. Je raakt gemotiveerd als er nog maar een paar renners over zijn. Vandaag kon alles gebeuren en ik dacht dat we López nog konden bijhalen', vertelt hij na afloop van de etappe tegen ESPN Ciclismo.

De winnaar van de Giro d'Italia in 2021 vervolgt zijn relaas: 'We zitten nog wel in een proces van terugkomen. Om de beste Egan te zien is er nog veel werk, maar de motivatie is er, meer dan voorheen. Ik weet niet wanneer ik weer op mijn best zal zijn, maar ik hoop dat het in de Tour de France zal zijn. Mijn coach heeft me gezegd dat het normaal is dat ik dit jaar niet mijn beste niveau haal. Ik word elke dag wakker om de beste te zijn en we zullen groots dromen', is de klassementsrenner ambitieus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws