[Update] BORA bevestigt Tourselectie Buchmann: 'Kelderman is de nummer één' Wielrennen
Wielrennen

[Update] BORA bevestigt Tourselectie Buchmann: 'Kelderman is de nummer één'

[Update] BORA bevestigt Tourselectie Buchmann: 'Kelderman is de nummer één'

Wilco Kelderman krijgt er mogelijk een heel interessante ploegmaat bij in de Tour de France. Bij BORA-hansgrohe denkt men erover om Emanuel Buchmann op te nemen in de Tourselectie. De Duitser viel in mei nog uit in de Giro d'Italia.

Buchmann was in de Italiaanse rittenkoers bezig aan een opmars in het klassement toen hij in de vijftiende etappe plots hard onderuit ging. De klimmer liep een hersenschudding op en moest meteen uit koers. Enkele weken na de crash is Buchmann al ver in zijn herstel. Reden genoeg voor BORA-baas Ralph Denk om hem als optie te zien voor de Tour. 'Hij zit in onze voorselectie na zijn Giro-opgave. We zullen zijn trainingsgegevens beoordelen om te kijken of het zin heeft om hem mee te nemen of niet', zo vertelt hij aan Sportschau.

De 28-jarige Buchmann werd in 2019 nog vierde in de Tour, alvorens hij in 2020 voor het podium ging. Dat lukte niet, na een harde crash in de Dauphiné. In de Giro stond hij op het moment van zijn valpartij zesde, op een klein minuutje van het podium. Denk zinspeelt op een vrije rol voor Buchmann in de Tour. 'En misschien is er zonder enige druk wel meer mogelijk.' Kelderman is op papier de kopman bij BORA-hansgrohe.

Ackermann moet vrezen voor zijn plek in Tourselectie

De toevoeging van Buchmann zou weleens ten koste kunnen gaan van Pascal Ackermann. De Duitse sprinter zou zijn Tourdebuut maken, maar is volgens Denk niet in de vorm die nodig is om mee te gaan. 'We gaan met de acht beste renners naar Frankrijk en Pascal is momenteel niet een van hen', zo klinkt het. Ackermann is momenteel in de Baloise Belgium Tour. Daar zal hij toch echt ritsucces moeten boeken, wil hij de situatie nog omdraaien. Peter Sagan is ook een optie voor de Tour.

Update - 10 juni 2021 (10.20 uur): Buchmann zeker van Tour de France

Emanuel Buchmann is geselecteerd voor de Tour de France, zo bevestigt BORA-hansgrohe via de officiële kanalen. De Duitser gaf op in de Giro d'Italia, maar is snel hersteld van een hersenschudding. Hij zal de Tour gebruiken om weer in topvorm te geraken, Wilco Kelderman blijft de kopman. 'Ik was in zeer goede vorm in de Giro en ik ben ervan overtuigd dat ik vooraan mee had kunnen doen. De motivatie was snel terug en daarom ben ik vorige week op trainingskamp gegaan, om te zien waar ik sta. Mijn knie is nog wat stijf, maar verder is alles oké', zo vertelt hij.

Een fitte Buchmann is voor iedere Tourselectie een toevoeging en dus wordt er voor hem een plekje ingeruimd bij BORA. 'Ik weet niet of ik in topvorm zal zijn, mijn voorbereiding is niet ideaal. Ik ga daarom niet voor het klassement. Ik wil het dag voor dag bekijken, zonder druk en met een aanvallende instelling als dat mogelijk is. Ik sluit een klassement niet uit, maar met Wilco hebben we een kopman die zichzelf op de meest optimale manier heeft kunnen voorbereiden. Hij is de nummer één en ik zal er voor hem zijn als dat nodig is.'

Ploegbaas Ralph Denk benadrukt dat het Tourparcours niet ideaal is voor Buchmann en dus zal hij de vrijheid krijgen om lekker te koersen. 'Hij mag het klassement niet zomaar laten schieten, we zullen moeten bekijken hoe het gaat. Als de vorm goed is, zie ik hem graag in de aanval gaan en risico's nemen. We willen de fans in Duitsland vermaken met een offensieve en attractieve koersstijl.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws