Brand spoelt WK-kater weg met spetterende overwinning in Krawatencross Veldrijden
Veldrijden

Brand spoelt WK-kater weg met spetterende overwinning in Krawatencross

Brand spoelt WK-kater weg met spetterende overwinning in Krawatencross

Lucinda Brand heeft in de Krawatencross in Lille voor een deel haar WK-kater kunnen wegspoelen. De voormalig wereldkampioene was in de wedstrijd ruimschoots te sterk voor de concurrentie. Ze neemt daarmee een voorschot op de eindzege in de strijd om de X2O-trofee.

Ondanks de heftige weersomstandigheden in Lille had de organisatie 's ochtends besloten dat de Krawatencross gewoon doorgang kon vinden. Hoewel de zwaarste regenval achter de rug was, ondervonden Brand en Denise Betsema al in het begin van de wedstrijd. Beide vrouwen maakten enkele foutjes, waardoor Ceylin del Carmen Alvarado wat afstand kon nemen op de rest van het veld. Brand moest op de tanden bijten, maar wist na een stevige krachtinspanning het gat met de tweevoudig winnares van deze wedstrijd uiteindelijk te dichten.

Brand onbedreigd naar de zege

Brand bleek vervolgens volledig ontketend te zijn. Ze schudde met speels gemak Alvarado van haar af, waarna ze gestaag haar voorsprong wist uit te bouwen. In de achtergrond was Annemarie Worst bezig aan een puike wedstrijd, maar zij moest het al snel samen met Alvarado gaan uitvechten om de tweede plek. Betsema wist na haar periode van ziekte geen vuist te maken en moest onder meer strijden met Manon Bakker om de andere ereplaatsen.

In de slotfase van de race bleef Brand nagenoeg foutloos. Ze wisselde nog een keer van fiets - geen overbodige luxe op dit parcours - en kon zodoende de wedstrijd op een fijne manier afsluiten. Na bijna een uur crossen kon ze haar handen de lucht ingooien: een mooie opsteker na het wereldkampioenschap van afgelopen week.

Brand neemt voorschot op eindzege X2O-klassement

Door de nieuwe overwinning van Brand neemt de Nederlandse een voorschot op de eindoverwinning in het klassement om de X2O-trofee. Betsema, haar belangrijkste concurrente voor deze prijs, finishte uiteindelijk op ruime achterstand van Brand. De andere rensters waren al nagenoeg kansloos voor de eindzege. Worst, die in deze wedstrijd als tweede finishte, stond voorafgaand aan de Krawatencross al op zes minuten achterstand.

Uitslag Krawatencross Lille 2022 - vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws