Update | Franse wielerbond bevestigt deelname Cosnefroy aan WK, Cavagna doet niet mee Wielrennen
Wielrennen

Update | Franse wielerbond bevestigt deelname Cosnefroy aan WK, Cavagna doet niet mee

Update | Franse wielerbond bevestigt deelname Cosnefroy aan WK, Cavagna doet niet mee

(19 september 2022) Benoit Cosnefroy zal komende zondag dan toch deelnemen aan het WK wielrennen in Australië, stelt L'Equipe. De winnaar van de GP Quebec liet eerder weten dat hij geen zin had om af te reizen naar Oceanië, maar is daar nu dus alsnog op teruggekomen.

Cosnefroy gaf op een persconferentie in Quebec tekst en uitleg. 'Ik ga niet naar het WK. Dat is al een tijdje zo afgesproken met Thomas Voeckler, de bondscoach. Ik had dit jaar (voor Quebec dus, red.) nog geen koers gewonnen en heb de verantwoordelijkheid om voor AG2R Citroën te winnen', stelt hij, wat toch opvallend is als je bijvoorbeeld tweede bent geworden in de Amstel Gold Race. 'Als je naar Australië gaat, moet je veel energie verspillen en zit je met een jetlag. Daar zijn we het dus al een tijdje over eens, dat we dat niet gaan doen.'

Volgens de Franse sportkrant is Cosnefroy dan toch nog ingevlogen voor Australië, weliswaar met een andere vlucht dan zijn landgenoten. L'Equipe meldt dat Rémi Cavagna of Bruno Armirail het kind van de rekening zal worden. De Franse ploeg bestaat verder uit Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Christophe Laporte, Pavel Sivakov, Quentin Pacher, Valentin Madouas en Florian Sénéchal.

Update 21 september 2022 (12:11 uur): Franse bond bevestigd deelname Cosnefroy

De Franse wielerbond (FFC) heeft de deelname van Benoît Cosnefroy aan de wegwedstrijd van het WK in Australië bevestigd. Hij zal Rémi Cavagna vervangen, die na de tijdrit en de Mixed Relay zijn werk heeft gedaan in Wollongong.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws