[Update] Gaudu en Démare kopmannen in de Tour, Pinot rijdt de Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

[Update] Gaudu en Démare kopmannen in de Tour, Pinot rijdt de Giro d'Italia

[Update] Gaudu en Démare kopmannen in de Tour, Pinot rijdt de Giro d'Italia

(17 januari 2021) Dinsdag presenteert Groupama-FDJ de ploeg voor het aankomende wielerjaar, maar nu al sijpelen berichten over de verdeling van de kopmannen in de grote rondes naar buiten. Naar verluidt zou Thibaut Pinot de Giro d'Italia als kopman rijden, terwijl Arnaud Démare de uitgespeelde man zou zijn in de Tour de France.

De geruchten rond een mogelijke deelname van Pinot aan de Italiaanse grote ronde werden geopenbaard door het Franse RMC Sport. Het medium noemt als mogelijke reden het parcours van de Tour de France. Dit jaar kent de ronde namelijk wat minder bergen, maar meer tijdritten. Daarnaast wordt een vermeende voorliefde van Pinot voor de Giro aangehaald, daar hij in die ronde minder te maken heeft met druk van journalisten.

Arnaud Démare zou bij afwezigheid van Pinot de uitgespeelde pion zijn in de Tour de France. Afgelopen seizoen ontbrak de Fransman nog in de selectie van Groupama-FDJ voor de ronde van zijn thuisland. Daarna imponeerde de nationaal kampioen op de weg in de Giro d'Italia met meerdere ritzeges. In welke grote ronde David Gaudu zijn opwachting zal maken, is momenteel nog onbekend. Wel staat het vast dat de Fransman een leidersrol zal vervullen in Parijs-Nice. Dat maakt hij bij Le Télégramme bekend. 'Ik wil voortborduren op het momentum van de Vuelta', legt hij uit. In die ronde wist hij afgelopen jaar nog twee ritzeges te boeken.

Update - 19 januari 2021 (14.25 uur): Pinot mikt op de Giro, Démare en Gaudu naar de Tour

In 2021 zal David Gaudu, net als Arnaud Démare, van start gaan in de Tour de France. Thibaut Pinot zal daarentegen van de Giro d'Italia zijn hoofddoel maken. Dat maakte zijn ploeg Groupama-FDJ tijdens de online ploegenpresentatie bekend. In de Vuelta a España van 2020 showde Gaudu zijn klasse, door maar liefst twee bergetappes op zijn naam te schrijven. In 2021 mag hij het als kopman gaan laten zien in de Tour, waar hij onder meer Valentin Madouas en Démare met zich mee krijgt. Over Madouas had de ploeg nog meer mooi nieuws te melden, daar hij zijn contract bij Groupama-FDJ verlengd heeft tot 2024.

Démare gaat zich logischerwijs richten op de sprintetappes. De zegekoning van 2020 reed de Tour vorig jaar niet. Wel was hij succesvol in de Giro, waarin hij vier etappes wist te winnen. Tevens mocht hij de paarse trui mee naar huis nemen. Over zijn keuze voor 2021 hoefde Démare niet lang na te denken. ‘Zelfs voordat het parcours van de Tour gepresenteerd werd, wist ik dat ik wilde terugkeren naar de Tour. Het parcours bevestigde die wens uiteindelijk. Ik hoop dezelfde vorm te kunnen hebben als die van de Giro 2020. Van daaruit zal ik mee gaan doen om de etappezeges', aldus de Fransman, die ook zijn opwachting zal maken in de Kuurne-Brussel-Kuurne, Gent-Wevelgem, Milaan San-Remo en Parijs-Roubaix.

Pinot gaat zoals verwacht en aangekondigd naar de Giro d'Italia. ‘Toen ik het parcours van de Tour de France zag, had ik meteen door dat dat niet bij mij paste. Van het parcours van de Giro d’Italia had ik juist wel het idee dat het iets voor mij was’, geeft de Fransman aan. Pinot hoopt volgend jaar weer ‘gewoon’ in de Tour te kunnen starten. ‘Dat is het doel. Sinds ik prof werd in 2012, heb ik de Tour maar één seizoen overgeslagen (2018, red.). In 2019 heb ik misschien wel mijn beste Tour ooit gereden. Als dat me in staat stelt om honderd procent te kunnen zijn tijdens de Tour in 2022, dan is dat een bonus voor iedereen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws