Update | Hartverwarmend: Sheffield krijgt massale steun op social media, Amerikaan op zaterdag uit ziekenhuis Wielrennen
Wielrennen

Update | Hartverwarmend: Sheffield krijgt massale steun op social media, Amerikaan op zaterdag uit ziekenhuis

Update | Hartverwarmend: Sheffield krijgt massale steun op social media, Amerikaan op zaterdag uit ziekenhuis

(15 juni, 17.00 uur) Magnus Sheffield is tijdens de afdaling van de Albulapass ten val gekomen in de Ronde van Zwitserland. De 21-jarige Amerikaan overleefde de beklimming van buitencategorie bij de beste renners van de koers, maar is in de afzink van die col tegen de grond gegaan.

Sheffield was wel goed op weg in de Zwitserse ronde. Hij werd woensdag door een lekke band teruggeslagen van plek vier naar plek negen, maar was nog altijd in de race voor een podiumplek door zijn goede tijdrit. De Amerikaan zou hard uit de bocht zijn gevlogen. Remco Evenepoel zag het gebeuren. 'Ik vind het jammer dat we zo’n steile beklimming afdalen in volle finale. Sheffield is zelfs in het ravijn gevlogen. Daar mag over nagedacht worden, zo'n steile afdaling in de finale', stelde de Belg.

Ook Romain Bardet was getuige. 'Die val zag er heel hevig uit. Ik hoop dat het goed met hem gaat, want hij leek serieus geblesseerd.' Ook Mattias Skjelmose zag het gebeuren. 'Hij ging hard de bocht in, maar vloog over de vangrail heen. Het zag er heel naar uit en ik hoop dat iemand me kan vertellen dat het goed met hem gaat.' INEOS Grenadiers kwam even later met een bericht dat Sheffield inderdaad uit koers is en dat de ploeg met een update komt zodra het meer weet.

Update - 16 juni 2023 (07.15 uur): Sheffield nachtje in het ziekenhuis gebleven

Magnus Sheffield heeft na zijn zware crash in de Ronde van Zwitserland één nachtje in het ziekenhuis doorgebracht, meldde zijn ploeg INEOS Grenadiers donderdagavond. 'Magnus heeft een hersenschudding opgelopen en wat huid verloren. Hij wordt deze nacht ter observatie in het ziekenhuis gehouden. We willen iedereen bedanken voor de steun', klinkt het.

Update II - 17 juni 2023 (09.30 uur): Sheffield krijgt massaal steunbetuigingen

Magnus Sheffield is naar omstandigheden oké, maar logischerwijs denken we naast de overleden Gino Mäder ook aan de jonge Brit van INEOS Grenadiers. Hij viel op dezelfde plek als Mäder en hoewel Sheffield uiteindelijk op eigen benen omhoog kon klimmen uit het ravijn, voltrok het drama van zijn geliefde collega zich in zijn bijzijn. De hartverwarmende steun onder zijn laatste post op Instagram is dan ook meer dan fraai.

Sheffield, die na de crash in Zwitserland nog niet zelf van zich liet horen, krijgt van over de hele wereld berichten onder de post, waarin de mensen de ernst van de situatie (fysiek en mentaal) inzien. 'Rust uit en wees er voor jezelf. Je hebt de support van de hele wielerwereld', staat er onder meer.

Update III - 18 juni 2023 (12.30 uur) - INEOS Grenadiers meldt dat Sheffield op zaterdag uit ziekenhuis is ontslagen

Via Twitter heeft INEOS Grenadiers laten weten dat Sheffield op zaterdag uit het ziekenhuis is ontslagen. De ploeg deelt eveneens mee dat de Amerikaan huiswaarts keert voor een rustperiode. Hij zal (gedurende die tijd (logischerwijs) doorlopend onder medische supervisie van de teamartsen worden gesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws