Update I | Kruis over Rwanda-trip voor Campenaerts, Van Moer en Vermeersch Wielrennen
Wielrennen

Update I | Kruis over Rwanda-trip voor Campenaerts, Van Moer en Vermeersch

Update I | Kruis over Rwanda-trip voor Campenaerts, Van Moer en Vermeersch

(23 november 2021) Een trio Belgische profwielrenners op stage in Rwanda? Ter voorbereiding op de klassiekers zoeken Victor Campenaerts, Brent Van Moer en Florian Vermeersch hun heil in het Afrikaanse land. Waar veel collega's de vaste locaties zoals Tenerife opzoeken, zijn de drie van Lotto Soudal een stuk creatiever.

Het peloton is langzaam aan weer volle bak aan het fietsen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en Campenaerts, Vermeersch en Van Moer hebben daarvoor een bijzondere plek uitgekozen. Samen met een verzorger, dokter en mecanicien van hun ploeg zitten ze in januari in Rwanda, zo is te lezen bij Sporza. 'Ik ben al twee keer naar Namibië geweest. Als tijdrijder was dat een goede voorbereiding, maar de geasfalteerde wegen zijn daar te vlak, dus zocht ik een locatie met meer kilometers bergop', vertelt Campenaerts.

En waarom gaat hij niet gewoon naar Tenerife, zoals menig ander profrenner doet? Het is zo saai om telkens dezelfde plek te bezoeken. 'Ik wil absoluut niet naar de Teide om die reden. Dat is niet de ideale voorbereiding voor mij. En wat ik door al het reizen als renner heb geleerd, is dat er eigenlijk over de hele wereld veel met de fiets wordt gereden.' Rwanda bood het trio uitkomst. 'In Namibië vertelde men mij dat er in Rwanda veel meer mogelijkheden zijn op het vlak van verschillende parcoursen en dat er veel wordt ingezet op sporttoerisme.'

Update - 28 december 2021 (13.05 uur): Geen Rwanda-trip voor Campenaerts en co

Toch geen hoogtestage in Rwanda voor Victor Campenaerts, Brent Van Moer en Florian Vermeersch. De renners willen met de huidige situatie rond het coronavirus geen extra risico's nemen. De renners zouden normaal gesproken bij aankomst drie dagen in quarantaine moeten. Om die reden kiezen ze nu voor een hotel in Spanje, waar ze hun tijd op 'gesimuleerde hoogte' doorbrengen.

'We hebben er allemaal een eigen kamer geboekt plus een vierde kamer die we als woonkamer inrichten', laat Campenaerts bij Sporza weten. 'In de woonkamer zullen we ook eten. Om maximaal op hoogte te leven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws