Update II | Geen Tour de France voor Bouchard: klimknecht AG2R Citroën 45 dagen langs de kant Wielrennen
Wielrennen

Update II | Geen Tour de France voor Bouchard: klimknecht AG2R Citroën 45 dagen langs de kant

Update II | Geen Tour de France voor Bouchard: klimknecht AG2R Citroën 45 dagen langs de kant

(7 juni 2023) Als er één iemand dit jaar pechvogel genoemd mag worden, is het Ben Turner van INEOS Grenadiers wel. Na een elleboogbreuk in Omloop Het Nieuwsblad en spaakbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen viel de Brit in het Critérium du Dauphiné opnieuw uit.

Turner was als vertrouweling van Tom Pidcock één van de beoogde hardrijders voor de Britse ploeg in de Tour de France, maar die deelname lijkt na zijn nieuwe opgave in gevaar te kunnen komen. In de Franse voorbereidingskoers maakte hij juist zijn rentree, twee maanden nadat hij betrokken was bij de massale val in de Ronde van Vlaanderen.

In de tijdrit van de Dauphiné ging het dus opnieuw mis voor Turner, die de wedstrijd niet voort kon zetten na een valpartij. Het is nog onduidelijk welke blessures de Brit precies heeft opgelopen bij zijn crash.

Egan Bernal en Daniel Felipe Martínez zijn de kopmannen van INEOS Grenadiers in het Critérium du Dauphiné. Tom Pidcock bereidt de Tour voor in de Ronde van Zwitserland.

Update - 7 juni 2023 - (18.50 uur:) Turner onder de schaafwonden, Bouchard breekt rib

INEOS Grenadiers is met een eerste update gekomen over Ben Turner. Volgens de ploeg heeft de Brit meerdere schaafwonden op zowel zijn armen als benen. Voorlopig zijn er nog geen breuken geconstateerd. Turner zal later op de avond verder worden onderzocht door de ploegarts.

Turner was niet de enige renner die hard onderuit ging in de tijdrit van de Dauphiné. Ook Geoffrey Bouchard ging tegen de grond. De klimmer schoof halverwege de chrono onderuit in een bocht. Volgens AG2R Citroën brak hun renner daarbij een rib. Verder is hij geschaafd aan de rechterkant van zijn lichaam.

Update II - 14 juni 2023 (10.05 uur): Bouchard moet Tour de France missen

Geoffrey Bouchard zal de Ronde van Frankrijk niet kunnen rijden. De klimknecht van AG2R Citroën Team heeft extra onderzoeken laten uitvoeren na zijn val in het Critérium du Dauphiné en daarbij kwam ook een polsbreuk aan het licht. Hierdoor zal hij in ieder geval 45 dagen langs de kant staan, meldt zijn ploeg. Kopman Ben O'Connor moet het daardoor met een belangrijke knecht minder doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws