Update II | Sosa samen met bestuurder vrachtwagen voorgeleid; renner zou steen hebben gegooid Wielrennen
Wielrennen

Update II | Sosa samen met bestuurder vrachtwagen voorgeleid; renner zou steen hebben gegooid

Update II | Sosa samen met bestuurder vrachtwagen voorgeleid; renner zou steen hebben gegooid

(5 januari 2023) Wederom is een profrenner aangevallen tijdens training. Maar wat Iván Ramiro Sosa, coureur bij Movistar, overkwam, is wel heel bizar te noemen. Volgens El Tiempo, de grootste krant van Colombia, werd Sosa aangevallen door een chauffeur en geslagen met een pistool.

De Colombiaanse wielrenner zag tijdens zijn training dat een vrachtwagenchauffeur voor hem uitstapte, om hem vervolgens aan te vallen. Daarbij zou diegene met een pistool Sosa hebben geraakt. De gebeurtenis wordt nog door de autoriteiten onderzocht.

Ook meldt de krant dat Sosa tot dusver niks ernstigs is overkomen. 'Hij is bij bewustzijn en in goede gezondheid. Ze blijven hem behandelen', meldde de bron aan het medium. De renner werd onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis in Fusagasugá, waar hij wordt behandeld.

De 25-jarige Sosa kende een uitstekend einde van het seizoen 2022. De klimmer won het eindklassement van de Ronde van Langkawi, waar hij ook etappe 3 voor zijn rekening nam.

Update - 7 januari 2023 (11.00 uur): Sosa reageert na bizarre aanval

Iván Ramiro Sosa heeft via zijn sociale kanalen gereageerd op de aanval die hij op donderdag 5 januari moest ondergaan in Colombia. De klimmer van Movistar werd door een vrachtwagenchauffeur geslagen met een pistool en daarbij liep Sosa een wond op aan zijn kaak. 'Ik wil jullie bedanken voor alle steunbetuigingen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Het was schrikken, maar ik voel me prima', zo zegt hij.

De chauffeur had de vereiste papieren om een geweer op zak te hebben, maar moest deze wel inleveren bij de politie. Volgens hem heeft Sosa ook een duit in het zakje gedaan tijdens de confrontatie door water in het gezicht van de chauffeur te spuiten en een 'stomp voorwerp' naar de vrachtwagen te gooien.

Update II - 10 januari 2023 (15.10 uur): Sosa en chauffeur voorgeleid

Zowel Iván Ramiro Sosa als de chauffeur van de vrachtwagen waarmee hij 5 januari jongstleden een conflict had zijn voorgeleid. Dat meldt Canal1. De bestuurder van de vrachtauto moet zich verantwoorden voor het veroorzaken van letsel bij de wielrenner met het handvat van een revolver, terwijl Sosa zelf schade aan de vrachtwagen toegebracht zou hebben. De bestuurder verklaarde dat Sosa water zijn gezicht gooide en schade toebracht aan zijn ruit met een steen, waarna hij met een revolver uithaalde. Dat wapen werd ingenomen, maar uit documenten bleek dat hij het bij zich mocht dragen.

Sosa raakte gewond aan zijn kin, maar dat kon in het ziekenhuis vrij snel opgelost worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws