Update IV | Zaakwaarnemer Pogacar na heftig ongeluk eindelijk ontslagen uit ziekenhuis Wielrennen
Wielrennen

Update IV | Zaakwaarnemer Pogacar na heftig ongeluk eindelijk ontslagen uit ziekenhuis

Update IV | Zaakwaarnemer Pogacar na heftig ongeluk eindelijk ontslagen uit ziekenhuis

(27 november 2021) Heftig nieuws vanuit Italië: Johnny Carera, de zaakwaarnemer van onder meer Tadej Pogacar en Vincenzo Nibali, ligt op de intensive care nadat hij betrokken was bij een zwaar ongeluk met een vrachtwagen.

Carera reed met zijn Porsche op de A4 richting Venetië, toen hij frontaal op een Poolse vrachtwagen botste die in tegengestelde richting langs de snelweg reed. Ooggetuigen bestempelden het als een 'hevig ongeluk', en de 56-jarige Carera moest door brandweerlieden uit zijn auto gehaald worden omdat hij bekneld zat. De vrachtwagen kwam vervolgens tot stilstand tegen de vangrail.

De zaakwaarnemer is met serieuze verwondingen aan zijn hoofd, rug en ledematen naar een ziekenhuis in Milaan gebracht, waar hij momenteel op de intensive care ligt. De bestuurder van de vrachtwagen werd met vermoedelijk alcoholmisbruik naar een ander ziekenhuis gebracht, maar heeft verder geen serieuze verwondingen opgelopen volgens la Repubblica.

Update IV | Zaakwaarnemer Pogacar na heftig ongeluk eindelijk ontslagen uit ziekenhuis
Johnny Carera op archiefbeeld met de toenmalige wereldkampioen Óscar Freire

Update - 30 november 2021 (10.10 uur): Lichte verbetering situatie Carera

Volgens La Gazzetta dello Sport is er een lichte verbetering in de situatie rond Johnny Carera. De sportkrant meldt dat de manager van onder meer Tadej Pogacar en Vincenzo Nibali nog altijd op de intensive care in Milaan verblijft na zijn auto-ongeluk vrijdag.

Alex Carera, de broer van Johnny, meldt: 'De artsen hebben geprobeerd om hem uit zijn kunstmatige coma te laten ontwaken. Johnny heeft goed gereageerd op de externe prikkels.' Verder is er nog veel onzekerheid rond de manager: 'Verder geen nieuws. Natuurlijk geven de artsen niet hun zienswijze en blijft de prognose onder voorbehoud.'

Update II - 16 december 2021 (08.30 uur): Carera niet meer in coma, ademt zelfstandig

Het gaat beter met Johnny Carera, zaakwaarnemer van onder meer Tadej Pogacar en Vincenzo Nibali. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport ligt de Italiaan niet meer in een coma en kan hij zelfstandig ademhalen. Wel ligt Carera nog altijd in het ziekenhuis, waar hij herstelt van zijn andere verwondingen die hij opliep bij een heftig auto-ongeluk. Zo kamp hij onder meer nog met gebroken ribben, een klaplong en een gebroken schouder.

Update III - 22 december 2021 (14.00 uur): Carera kan weer trappen

Goed nieuws uit de hoek van Johnny Carera. De Italiaan lijkt na enkele weken van vrees langzaam vooruit te kunnen kijken. La Gazzetta dello Sport deelt in ieder geval beelden, waarop de agent van onder meer Tadej Pogacar op de hometrainer zit. In een Italiaans revalidatiecentrum zal hij de komende weken de volgende stappen moeten zetten.

Update IV - 28 december 2021 (19.25 uur): Zaakwaarnemer Pogacar ontslagen uit ziekenhuis

Johnny Carera, de zaakwaarnemer van onder anderen Tadej Pogacar en Vincenzo Nibali, is ontslagen uit het ziekenhuis. Hij heeft de kerst thuis doorgebracht, zo laat zijn broer Alex Carera weten. 'Ik zag hem alleen door de ramen, maar het deed zijn moraal goed. Hij maakt echt grote stappen.' Carera gaat nu in een ander ziekenhuis aan zijn herstel werken. Daar moet hij volgens broer Alex nog wel worden geopereerd. 'Hij is meer dan acht kilo afgevallen. Hij zal nu waarschijnlijk geopereerd worden om de breuk in zijn sleutelbeen te verminderen', zo laat hij weten tegenover Tuttobiciweb.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws