Update I | Zwelling op tussenwervelschijf voor Van der Poel: 'Balen, maar het is wat het is' Veldrijden
Veldrijden

Update I | Zwelling op tussenwervelschijf voor Van der Poel: 'Balen, maar het is wat het is'

Update I | Zwelling op tussenwervelschijf voor Van der Poel: 'Balen, maar het is wat het is'

(28 december) Mathieu van der Poel zal niet aan de start verschijnen in de crossen van Loenhout (30 december) en Hulst (2 januari), zo weet Het Laatste Nieuws te melden. De Nederlander kampte maandag met rugklachten in de Superprestige Heusden-Zolder, waar hij uiteindelijk vroegtijdig uitstapte. Het is nog maar zeer de vraag of Van der Poel dit jaar überhaupt nog aan crossen toekomt. 'Ik wil pas de competitie hervatten als ik er helemaal klaar voor ben', zo laat de Nederlander weten.

Het is bekend dat Van der Poel al geruime tijd kampt met rugproblemen. Sinds zijn val op de Olympische Spelen zijn die klachten erger geworden. Zondag maakte de Nederlander een week later dan gepland zijn rentree in het veld in de Wereldbeker van Dendermonde. Na een uitstekend begin, moest hij Wout van Aert pas halverwege definitief laten gaan. Een dag later zou hij in Heusden-Zolder hopen om weer een stapje te maken, maar dat bleek tevergeefs. Na een goed begin, waarin hij nog van plan leek om van voren mee te doen, stapte hij toch vroegtijdig uit.

Opspelende rugproblemen waren de oorzaak waardoor Van der Poel eerder het speeltoneel verliet. Na de koers ging hij direct naar huis en speelde er geruchten dat hij last had van zijn rug. Ploegleider Christoph Roodhooft sprak een dag later dat 'het duidelijk is dat de rug bekeken moet worden'. Medisch onderzoek bracht dinsdag aan het licht dat er een zwelling op de tussenwervelschijf zat, waardoor hij tijdelijk niet kan fietsen. Door het skippen van de X2O-trofee in Loenhout en de Wereldbeker in Hulst, staat de X2O-trofee in Herentals (5 januari) voorlopig als eerste wedstrijd op het programma van de Nederlander.

Update - 28 december 2021 (18.15 uur): Van der Poel baalt: 'Het is wat het is'

Mathieu van der Poel stapte maandag uit in de cross van Heusden-Zolder. Een dag later moest bekeken worden wat de klachten precies waren. Daar kwam een zwelling op het tussenwervelschijf naar voren. Daarom kiest de Nederlander ervoor om de crossen in Loenhout (30 december) en Hulst (2 januari) aan zich voorbij te laten gaan. Ook het wereldkampioenschap eind januari in de Verenigde Staten staat op de tocht.

De Nederlander kwam zelf met een reactie, zo is te lezen op de Facebook-pagina van de ploeg. ‘Het is balen maar het is wat het is. Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen.’ Daarmee lijkt het WK in Fayetteville (30 januari) wel eens een moeilijke opgave te worden, zo beaamt ook de Nederlander. ‘Dat was het eerste grote doel in 2022, maar zeker niet het enige. Ik wil pas de competitie hervatten als ik er helemaal klaar voor ben. Haal ik het WK, dan is het des te beter. Anders richt ik me op het voorjaar op de weg.’

Ploegleider Christoph Roodhooft sprak van een tegenvaller, maar geeft aan dat er nog geen reden is tot paniek. ‘De dokters garanderen dat er volledig herstel komt en dat is het belangrijkste. Ook al gaat dat ten koste van het WK veldrijden. Dat is op korte termijn jammer, maar 2022 biedt heel wat sportieve uitdagingen en daarvoor zal hij fysiek in orde moeten zijn.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws