Update | Jan Tratnik houdt breuk in rechterpols over aan val in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Update | Jan Tratnik houdt breuk in rechterpols over aan val in Giro d'Italia

Update | Jan Tratnik houdt breuk in rechterpols over aan val in Giro d'Italia

(8 mei 2022) Jan Tratnik heeft de Giro d'Italia verlaten. De 32-jarige Sloveen van Bahrain Victorious kwam op dag één hard ten val in de finale. Hij had vooral veel last van zijn pols en hield het in de beginfase van de derde etappe voor gezien.

De arme Tratnik lag erbij, vlak voordat in de eerste etappe de slotklim werd aangedaan. De renner bleef lang zitten en finishte de rit als voorlaatste, samen met de ook gevallen Harm Vanhoucke van Lotto Soudal. In de tijdrit werd hij wonderwel nog 117e, ondanks dat hij zijn stuur met de gekwetste pols niet goed kon vasthouden.

In een persbericht laat Bahrain Victorious weten dat Tratnik te veel last had van zijn rechterhand en -pols. 'Door de enorme pijn had hij moeite om zijn stuur vast te houden, omdat hij een brace droeg. Tratnik heeft, in overleg met de ploeg, besloten om de Giro te verlaten. Hij zal later verder worden onderzocht', zo valt te lezen.

De opgave van Tratnik is slecht nieuws voor Bahrain Victorious, waar de Sloveen een belangrijke knecht was voor Mikel Landa en Pello Bilbao. De hardrijder presteerde ook goed richting de Giro, met negende plaatsen in Milaan-Sanremo en Dwars door Vlaanderen. In het transfercircuit wordt hij gelinkt aan een overstap naar Jumbo-Visma na dit seizoen.

Video: Jan Tratnik lijdt in de tijdrit

Update - 8 mei 2022 (21.30 uur): Tratnik heeft breuk in rechterpols

In een update meldt Bahrain Victorious dat Jan Tratnik een breuk heeft in het scaphoïd (scheepsvormige botje) van zijn rechterpols. Het gaat om een niet verplaatste breuk, wat gunstig is voor het herstel. De Sloveen kwam in de nerveuze aanloop naar de slotklim van de openingsetappe ten val. Na afloop klaagde hij toen al over pijn aan zijn pols. Een dag later ging Tratnik wel van start in de tijdrit. Hij kon door de pijn echter niet voluit fietsen. In de derde etappe besloot hij vervolgens af te stappen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws