Van der Poel ook op social media een hit: Kwijlen om roze fiets en een schitterende jeugdfoto Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel ook op social media een hit: Kwijlen om roze fiets en een schitterende jeugdfoto

Van der Poel ook op social media een hit: Kwijlen om roze fiets en een schitterende jeugdfoto

Mathieu van der Poel voor, Mathieu van der Poel na. Sorry, wij kunnen er ook niet zoveel aan doen dat het in de eerste dagen van de Giro d'Italia vooral gaat over de kopman van Alpecin-Fenix. Daar heeft hij het ook wel een beetje naar gemaakt, door op dag één het roze te pakken en die op dag twee glansrijk te verdedigen.

Omdat we in het openingsweekend aanwezig zijn in Boedapest, konden we met eigen ogen aanschouwen hoe de fans en media vol op Van der Poel doken. Maar ook op social media wordt de Nederlander natuurlijk op de voet gevolgd. Dat was voor de Giro al het geval met alle voorbeschouwingen en analyses, maar nadat Van der Poel het roze pakte, werd het alleen maar erger.

Foto: Van der Poel komt bij in de bosjes

De foto van Van der Poel die na de eerste etappe volledig uitgeput in een bosje ligt, vond gretig aftrek bij de wielerfans op Twitter. AD-journalist Thijs Zonneveld was één van de velen die grappig uit de hoek kwam: 'Als je na een avondje zuipen geen puf meer hebt om naar huis te fietsen.' Trouw-journalist Marijn de Vries wilde er nog wat wat aan toevoegen: 'Iedereen behalve wielrenners be like: Haal die fiets van mijn auto ongelooflijke gladiool!'

Tekst gaat verder onder de foto

Van der Poel maakt de blits met roze tijdritmonster

Een dag na zijn machtsgreep in de Giro ging Van der Poel opnieuw viral, nu door een tijdritfiets waar de echte liefhebber zijn vingers bij af likte. 'Likkebaarden is een understatement', lazen we terug bij de foto die Van der Poel 's ochtends prompt op zijn Instagram zette. Van der Poel was er zelf ook bijzonder blij mee, vertelde hij na de tijdrit bij NU Sport. 'Dat motiveerde me enorm, ik was meteen helemaal gek van die fiets. Deze dag heeft plaatjes en herinneringen opgeleverd die ik de rest van mijn leven zal blijven koesteren.'

Tekst gaat verder onder de foto

Italië wil uitleg na pasta met ketchup, goede vriend zet Van der Poel voor paal

Helaas voor Van der Poel krijgt een man in de spotlights ook de keerzijde van social media te verwerken, zeggen we met een dikke knipoog. Zo moest hij zich na de tijdrit - naast het feit dat hij het roze had verdedigd - ook verantwoorden voor een oud filmpje, waar hij ketchup over zijn pasta spoot. Dat kan natuurlijk niet in Italië. Het viel echter in het niet bij een foto die plots opdook, met dank aan Van der Poels goede vriend Yorben Van Tichelt. Die kwam zaterdagmiddag met een foto op de proppen, waar alleen maar ontzettend hard om gelachen kan worden. 'Je bent geboren om roze te dragen', een kunstwerk!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws