Jumbo-Visma met goed gevoel naar Italië: 'Staan bij de eersten in het klassement' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met goed gevoel naar Italië: 'Staan bij de eersten in het klassement'

Jumbo-Visma met goed gevoel naar Italië: 'Staan bij de eersten in het klassement'

Jumbo-Visma vertrekt met een tevreden gevoel naar Sicilië, waar de Giro d’Italia dinsdag na drie dagen op Hongaarse bodem verder gaat in Italië. Met een aankomst bergop op de Etna is het gelijk een belangrijke afspraak voor de klassementsrenners.

En klassementsrenners heeft Jumbo-Visma volop in de Giro. Voorafgaand werden Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen aangemerkt als mannen voor het algemeen klassement. Alle drie zijn de eerste dagen goed doorgekomen. Dumoulin staat er met een derde plek in het klassement het beste voor. Foss volgt op een zevende plek, Oomen staat wat verder op de 27ste plek, na een mindere tijdrit in vergelijking met zijn ploegmaats. Voor Oomen staat nog Koen Bouwman. Hij is de huidige nummer zeventien, en een mogelijk alternatief voor het algemeen klassement, daar hij vorig seizoen verdienstelijk twaalfde werd.

De derde etappe stond voor Jumbo-Visma in het teken van krachten sparen, al kreeg Pascal Eenkhoorn de vrijheid om de bergtrui na te jagen. ‘Ons doel was vooral om energie te sparen. Het was een vrij rustige dag met een snelle finale waarin we onze klassementsmannen goed hebben beschermd’, aldus ploegleider Marc Reef op de ploegsite.

Reef: 'Uiteindelijk moeten we heel tevreden zijn'

Dinsdag wordt de Giro vervolgd met een zware etappe; er wordt gefinisht op de Etna. De aanloop richting die belangrijke etappe verloopt tot dusver goed. ‘We hebben een goede start gemaakt met onze mannen. In de eerste rit kwamen Tom, Sam en Tobias in het eerste deel van het peloton over de finish en gisteren hadden we een heel goede tijdritdag.’

Toch heerst er ook een beetje teleurstelling dat Dumoulin de tijdrit niet kon winnen (derde). ‘Natuurlijk hadden zowel Tom als wij gehoopt op de overwinning, maar uiteindelijk moeten we gewoon heel tevreden zijn met de derde plek. We staan bij de eersten in het klassement en gaan met een goed gevoel naar Italië’, besluit Reef.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws