[Update] Lefevere en Denk kibbelen verder: 'Hij deed ook Ballerini concreet voorstel' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Lefevere en Denk kibbelen verder: 'Hij deed ook Ballerini concreet voorstel'

[Update] Lefevere en Denk kibbelen verder: 'Hij deed ook Ballerini concreet voorstel'

(20 maart 2021) De zaterdagcolumn van Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad laat nooit te wensen over. Ook op de dag van Milaan-Sanremo maakt de flamboyante Deceuninck-Quick-Step-manager van zijn hart een moordkuil. 'Quasi onze volledige ploeg is einde contract, het jachtseizoen is geopend.'

Van de huidige ploeg van Lefevere (dertig renners) hebben slechts Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Mauri Vansevenant een contract voor 2022. Dat de overige 27 zéér gewild zijn, mag geen verrassing heten. De grootste jager heet volgens Lefevere Ralph Denk, de manager van BORA-hansgrohe. 'In januari nam hij contact met me op, of we elkaar konden spreken in Brussel. Hij begon me zijn levensverhaal te vertellen, maar ergens halverwege vroeg ik toch: 'Heel ontroerend, maar waarom zitten we hier?'

Daarop kwam Denk tot de essentie. 'Hij vroeg wat de prijs was om Deceuninck-Quick-Step over te kopen. Willi Bruckbauer, de baas van BORA, wilde absoluut Remco Evenepoel hebben. De kortste weg leek dan maar om de hele ploeg over te nemen.' Lefevere is een zakenman, en diende Denk dus van repliek. 'Ik heb hem uitgelegd dat Zdenek Bakala voor zeventig procent eigenaar is en dat ik graag door wil. Ik wil voor 31 maart rond wil zijn met sponsors, dat is de deadline die ik voor ogen heb.'

Denk had daar het geduld niet voor. Volgens Lefevere belde de Duitser hem 20 februari al op met de vraag of hij na had gedacht over het voorstel. 'En ondertussen zit hij op zijn Plan-B, met individuele voorstellen voor Remco en co. Misschien is dat in zijn wereld normaal, maar wees gewaarschuwd: in mijn wereld komt boontje om zijn loontje. Voor de slechte verstaander: ik pak Denk nog terug.' Klare taal van Lefevere.

Update - 21 maart 2021 (10.35 uur): Denk ontkent verhaal Lefevere: 'Overname nooit besproken'

Ralph Denk ontkent het verhaal van Patrick Lefevere dat hij Deceuninck-Quick-Step zou willen overnemen. Volgens hem is een eventuele overname nooit besproken. 'Als Patrick op deze manier druk wil uitoefenen op zijn sponsors, dan is dit wellicht een strategie', citeert het Spaanse AS de manager van BORA-hansgrohe.

De column van Lefevere kwam op een moment dat de toekomst van The Wolfpack nog onzeker is. Op dit moment is het nog niet zeker dat hoofdsponsor Deceuninck na 2021 ook actief blijft bij de ploeg van Lefevere. Eerder hield de CEO van het bedrijf de kaarten nog op de borst gedrukt over een mogelijke verlenging van het sponsorcontract.

'Het is wel waar dat we gesproken hebben', vervolgt Denk. 'Hij wilde weten hoe de toekomst van zijn team eruit ziet voor 2022 en verder. Hij vertelde me dat het er niet goed uitzag. Toen vroeg ik hem wat Remco Evenepoel zou doen als Deceuninck-Quick-Step ermee zou stoppen, waarna hij me over die optie vertelde.' Volgens de Duitser betrok Lefevere twee andere renners van de ploeg erbij: 'Maar het overnemen van de ploeg was nooit iets dat we besproken hebben.'

Update II - 22 maart 2021 (08.25 uur): Lefevere reageert: 'Denk deed ook Ballerini concreet voorstel'

Het gepingpong tussen Patrick Lefevere en Ralph Denk heeft een nieuwe aflevering gekregen, nu de Belgische ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step weer op zijn collega van BORA-hansgrohe heeft gereageerd. Lefevere stelt bij Het Nieuwsblad: 'Denk deed naast Remco (Evenepoel, red.) ook Ballerini en zelfs een derde renner van onze ploeg een concreet voorstel. Dat is op dit moment niet toegelaten.' Officieel mogen renners en ploegen geen transferonderhandelingen doen in deze maanden van het jaar.

Denk had in zijn relaas bij Radsport-news gesuggereerd dat Lefevere reeds een nieuwe sponsor voor volgend jaar had gevonden, maar volgens de patron van The Wolfpack is daar niets van waar. Hoofdsponsor Deceuninck heeft een contract dat eind 2021 afloopt met de ploeg van Lefevere.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws