[Update] Leknessund verwerpt vertrekwens: 'Blijf komende jaren bij DSM' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Leknessund verwerpt vertrekwens: 'Blijf komende jaren bij DSM'

[Update] Leknessund verwerpt vertrekwens: 'Blijf komende jaren bij DSM'

(8 juli 2021) Bij Team DSM loopt het naar verluidt niet goed tussen renners en ploegleiding. Meerdere media melden dat er sprake zou zijn van onvrede bij renners over hun geringe zeggenschap en het regime dat de ploegleiding erop nahoudt.

Bij de podcast In Het Wiel vertelt Thijs Zonneveld dat meerdere renners bij Team DSM moeite hebben met de werkwijze van de ploegleiding. 'Je hoort een hoop onvrede van renners die het niet naar hun zin hebben, waaronder Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen (foto onder) en Thymen Arensman. Renners vinden het moeilijk hoe star de ploegleiding is.' De renners mogen weinig zelf beslissen, iets wat ook bij Kragh Andersen problemen oplevert: 'Hij wil zijn zadelhoogte al heel lang veranderen. Dat wil de ploegleiding niet, die vindt dat renners daar niet over gaan.'

Het Laatste Nieuws hoorde vergelijkbare verhalen. Volgens hen is Benoot not amused, vanwege het gebrek aan professionele behandeling van zijn blessures in de Tour de France, opgelopen bij een val in etappe één. Zonneveld geeft in de podcast aan dat de menselijkheid een beetje verdwijnt bij de ploeg, die bekend staat om haar strenge regels en protocollen: 'Je moet ook interactie hebben met je renners. Je moet niet de menselijke maat uit het oog verliezen.'

[Update] Leknessund verwerpt vertrekwens: 'Blijf komende jaren bij DSM'

Je moet ook interactie met je renners hebben en niet de menselijke maat uit het oog verliezen

Thijs Zonneveld over de problemen bij Team DSM

Eerder meldde Wielerflits al een mogelijk vroegtijdig vertrek van Ilan Van Wilder, een 21-jarig Belgisch talent. Het contract van de jonge renner loopt nog tot eind 2022, maar er wordt nu gesproken over ontbinding van het contract. De aanleiding hiervoor zou onenigheid zijn met de ploegleiding, onder andere over dat Van Wilder bepaald materiaal niet mag gebruiken wat andere renners wel krijgen. Overigens heeft DSM tegenover Cyclingnews het nieuws ontkracht. De ploeg wil Van Wilder aan zijn contract houden.

De afgelopen jaren vertrokken er al een boel renners vroegtijdig bij Team DSM, voorheen Team Sunweb. Marcel Kittel, Michael Matthews, Tom Dumoulin, Marc Hirschi, Warren Barguil en Edward Theuns gingen er allemaal vandoor, nog voor de afloop van hun contract bij de ploeg.

Update - 18 juli 2021 (13.00 uur): 'Leknessund en Gall willen weg bij DSM'

Nog meer hommeles in de tent bij Team DSM? Volgens Wielerflits hebben nog eens twee talenten van de formatie duidelijk gemaakt te willen vertrekken bij hun ploeg. Dit keer gaat het om Andreas Leknessund en Felix Gall, die respectievelijk nog onder contract staan tot het eind van 2023 en 2022. Volgens de wielerwebsite zouden 'diverse incidenten' ten grondslag hebben gelegen aan de wens tot vertrek. De ploegleiding heeft niet gereageerd op het verhaal.

Update II - 27 juli 2021 (15.35 uur): Leknessund verwerpt geruchten

Andreas Leknessund heeft op Twitter een einde gemaakt aan de speculatie rond zijn positie bij Team DSM. Op het sociale platform bericht hij dat hij de komende jaren bij de ploeg blijft: 'Ik ben blij hier en kijk ernaar uit om samen aan de toekomst te bouwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws