[Update] Mitchelton-Scott wordt Team BikeExchange; Yates en co in zwart-wit-groen Wielrennen
Wielrennen

[Update] Mitchelton-Scott wordt Team BikeExchange; Yates en co in zwart-wit-groen

[Update] Mitchelton-Scott wordt Team BikeExchange; Yates en co in zwart-wit-groen

(15 december 2020) Een ware metamorfose bij Mitchelton-Scott deze winter, en die is nog niet ten einde. Jack Haig, Daryl Impey en Adam Yates vertrokken, en daar kwamen onder meer Michael Matthews en Amund Grøndahl Jansen voor terug. De rennerswisselingen zijn niet het enige, want de huidige naam GreenEDGE Cycling wordt binnenkort ook nog vervangen door een nieuwe sponsor.

De hele heisa rondom Manuela Fundación, waar de ploeg mee in zee leek te gaan, is dan nog niet eens benoemd. Dit heeft de ploeg echter achter zich gelaten, zo stelt manager Brent Copeland in gesprek met BiciPro. 'We krijgen een andere naam, een nieuwe sponsor. Het is een groot, toonaangevend bedrijf, meer kan ik er niet over zeggen. En er veranderen nog wat dingen, zoals de Bianchi-fietsen die we nu krijgen. Dat komt door mij, als het aan de ploeg lag hadden ze Scott nooit verlaten.' Scott is komend jaar leverancier van Team DSM, terwijl Bianchi bij Jumbo-Visma plaatsmaakt voor Cérvelo.

Copeland heeft komend jaar veel vertrouwen in de Australische kern van de formatie. Matthews keerde natuurlijk terug op het oude nest en een nieuwe generatie dient zich aan. 'Michael kan races als Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race winnen. En let op jongens als Lucas Hamilton en Robert Stannard, die klaar lijken om een grote stap voorwaarts te zetten.'

Update - 1 januari 2021 (12.30 uur): Mitchelton-Scott wordt Team BikeExchange

Mitchelton-Scott wordt in 2021 Team BikeExchange, zo heeft de Australische ploeg via de officiële kanalen bekend gemaakt. BikeExchange, een online marktplaats voor fietsen, was al langer verbonden aan GreenEDGE Cycling, maar stapt nu in als hoofdsponsor. Het bedrijf bestaat sinds 2007. Met de bekendmaking van de nieuwe teamnaam werd ook een nieuwe outfit bekend. Simon Yates en consorten gaan in 2021 het peloton in met een zwart-wit tenue, met groene accenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws