[Update] Moscon haalt opgelucht adem: geen operatie nodig na hartritmestoornissen Wielrennen
Wielrennen

[Update] Moscon haalt opgelucht adem: geen operatie nodig na hartritmestoornissen

[Update] Moscon haalt opgelucht adem: geen operatie nodig na hartritmestoornissen

Gianni Moscon was in Parijs-Roubaix nog de sensatie die bijna de hele dag van voren reed en de winst al rook, enkele weken later volgt een hartonderzoek. De Italiaan van INEOS Grenadiers zou 'onlogische verhogingen' hebben gehad in zijn hartslag tijdens sommige koersen dit jaar.

In La Gazzetta dello Sport vertelt dokter Roberto Corsetti dat Moscon tijdens onder meer de Sabatini Cup en bij het WK in Leuven plots hogere hartslagen had in dezelfde inspanning. De Italiaan - die na dit seizoen naar Astana verkast - heeft al enkele testen ondergaan en er volgen er nog meer. 'Het is een onderzoeksfase, zonder dat het alarm al af hoeft te gaan', aldus Corsetti.

Landgenoot Elia Viviani kwam eerder dit jaar nog in het nieuws, nadat de sprinter van Cofidis hartritmestoornissen had tijdens een training. Hij onderging daarom een ablatie, waarbij hartritmestoornissen worden verholpen door het hartweefsel op sommige plekken te beschadigen, waardoor de elektrische aansturing van het hart verbetert. 'Het kan zijn dat Moscon ook een ablatie moet ondergaan, maar dat is slechts een hypothese. Als we alles hebben onderzocht, maken we een beslissing', zo besluit Corsetti.

Update - 27 oktober 2021 (16.15 uur): Moscon hoeft niet geopereerd te worden

Gianni Moscon heeft goed nieuws gekregen, nadat er een uitgebreid hartonderzoek bij hem werd uitgevoerd door Dr. Corsetti. De Italiaan, die volgend jaar voor Astana gaat rijden, hoeft niet onder het mes om een zogenaamde ablatie te ondergaan voor zijn hartritmestoornissen. Corsetti legt in La Gazzetta dello Sport uit dat Moscon wel een recorder onder zijn sleutelbeen heeft gekregen, zodat eventuele afwijkingen kunnen worden gedetecteerd en opgespoord.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws