[Update] Thomas bevestigt langer verblijf: 'Ergste contractonderhandeling uit mijn leven' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Thomas bevestigt langer verblijf: 'Ergste contractonderhandeling uit mijn leven'

[Update] Thomas bevestigt langer verblijf: 'Ergste contractonderhandeling uit mijn leven'

(22 oktober 2021) Geraint Thomas gaat op korte termijn zijn contract verlengen bij INEOS Grenadiers, zo weet Cyclingnews. De 35-jarige Welshman heeft een aflopende verbintenis en een vertrek leek een serieuze optie, maar hij kiest toch voor een langer verblijf bij de ploeg waar hij al zijn hele carrière rijdt.

Thomas begon zijn loopbaan op procontinentaal niveau bij Barloworld, maar was er in 2010 bij toen Team Sky geboren werd. In 2018 kende hij zijn grootste succes met het winnen van de Tour de France. Sindsdien is zijn rol als kopman ietwat verbleekt, met onder meer Egan Bernal, Richard Carapaz en Adam Yates als ploeggenoten.

Dat mag de pret echter niet drukken. Hoe lang Thomas bijtekent, is niet bekend. De komende dagen moet duidelijk worden hoe zijn toekomst er precies uit gaat zien. INEOS Grenadiers zal deze winter weer een kleine transformatie ondergaan, met het vertrek van onder meer Rohan Dennis, Gianni Moscon en Iván Sosa. Daar tegenover stond al de komst van jonge talenten Luke Plapp, Ben Tulett en Magnus Sheffield.

Update - 27 oktober 2021 (12.30 uur): Thomas bevestigt contractverlenging

Geraint Thomas heeft in een interview met de BBC bevestigd dat hij snel zijn contract gaat verlengen bij INEOS Grenadiers. Een contractverlenging van één jaar ligt op tafel en dat was volgens de Welshman nog een hels gevecht. 'Ik wil het niet jinxen, maar we zijn er zo goed als uit. Het was moeilijk, omdat ik de emotionele en zakelijke kant van elkaar moest scheiden. Ik ken Dave (Brailsford, ploegbaas, red.) al sinds 2003 en we hebben een goede relatie. Maar hij heeft zijn bazen en zijn agenda en ik heb mezelf en wat mijn familie wil.'

Uiteindelijk kwamen ze eruit, maar Thomas noemt het 'de ergste contractonderhandeling uit mijn leven'. 'Maar ik ben blij dat het bijna klaar is. Als het bekend wordt gemaakt, kunnen we verder en ons weer richten op het fietsen. Over twee of drie jaar ben ik klaar, dat is een rare gedachte. Ik wil er de laatste jaren nog van genieten. Daarvoor zal ik van voren moeten rijden en winnen. Hoe dichterbij je bij stoppen komt, hoe meer je pensioen in je achterhoofd zit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws