Update | Ook Gilbert moet seizoensstart uitstellen na ziekte: 'Ik blijf optimistisch' Wielrennen
Wielrennen

Update | Ook Gilbert moet seizoensstart uitstellen na ziekte: 'Ik blijf optimistisch'

Update | Ook Gilbert moet seizoensstart uitstellen na ziekte: 'Ik blijf optimistisch'

(25 januari) Slecht nieuws voor Maximilian Schachmann en Giovanni Aleotti van BORA-hansgrohe. De twee aanvallende klimmers zouden deze week aan de start staan van de Challenge Mallorca, maar door een coronabesmetting zitten ze in plaats daarvan in quarantaine.

Schachmann en Aleotti leverden allebei een positieve test in, toen ze afgelopen weekend een staafje in de neus kregen. Beide heren waren al in Spanje en werden na hun testresultaten meteen in quarantaine geplaatst. Beide positieve sneltesten werden niet veel later bevestigd door een PCR-test.

BORA-hansgrohe meldt in een persbericht dat Schachmann en Aleotti vooralsnog gezond zijn, maar dat ze wel een streep moeten zetten door de Challenge Mallorca. Deze wedstrijd - verdeeld over vier eendagskoersen op het Spaanse eiland - zou voor beide de opening van het seizoen zijn geweest.

Schachmann en Aleotti zijn niet de enige renners die de wedstrijden in Mallorca missen door een positieve coronatest. Eerder op de dag meldde L'Equipe al dat Benoît Cosnefroy namens AG2R Citroën Team door een Covid-besmetting niet kan deelnemen.

Update - 25 januari 2022 (18.10 uur): Ook Gilbert moet seizoensstart uitstellen na ziekte: 'Ik blijf optimistisch'

Nadat maandag bekend werd dat onder anderen Maximilian Schachmann, Giovanni Aleotti en Benoît Cosnefroy door ziekte de Challenge Mallorca aan zich voorbij moesten laten gaan, is ook Philippe Gilbert gedwongen zijn seizoensstart uit te stellen. In zijn afscheidsjaar zal hij daarom iets later aan zijn seizoen beginnen dan gepland, maar de Belg blijft naar eigen zeggen 'optimistisch'. 'Vanwege een kleine ziekte helaas geen Challenge Mallorca voor mij. Ik zal de start van mijn seizoen iets moeten uitstellen, maar ik blijf optimistisch en kijk nu al uit om snel weer mijn training te hervatten en een startnummer op te spelden!' De Challenge Mallorca gaat woensdag van start en duurt tot en met zondag 30 januari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws