Update | Operatie Australiër Drizners geslaagd; verdere verwondingen zijn uitgesloten Wielrennen
Wielrennen

Update | Operatie Australiër Drizners geslaagd; verdere verwondingen zijn uitgesloten

Update | Operatie Australiër Drizners geslaagd; verdere verwondingen zijn uitgesloten

Slecht nieuws voor Jarrad Drizners en zijn ploeg Lotto Soudal: de Australiër is vrijdag zwaar ten val gekomen in de zesde rit en heeft daarbij een abdominaal trauma opgelopen. Zijn toestand is stabiel en hij is bij kennis.

Drizners kwam hard ten val op zo'n kilometer van de meet. Dat het goed mis was, was al op te maken uit het feit dat zijn land- en generatiegenoot Luke Plapp van INEOS Grenadiers direct stopte om te kijken hoe het met zijn collega was.

Later op de avond is Lotto Soudal met een medische update gekomen over hun renner. 'Jarrad heeft een abdominaal trauma opgelopen Verdere onderzoeken moeten uitwijzen of een operatie noodzakelijk is. Zijn toestand is stabiel, hij is bij kennis en kan spreken. Een arts van Lotto Soudal en de rondearts van de UAE Tour zijn bij hem in het ziekenhuis.'

Een abdominaal trauma is buikletsel, waarbij je het risico loopt dat de organen schade hebben opgelopen.

Update - 27 februari (20.36 uur): Operatie abdominaal trauma geslaagd

Lotto Soudal kwam zondagavond met een update over de situatie rondom Jarrad Drizners. De ploeg laat weten dat de Australiër succesvol geopereerd is aan zijn abdominaal trauma en dat verdere verwondingen zijn uitgesloten. Drizners zal de komende tijd in het ziekenhuis verblijven om verder te revalideren.

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws