Voorman rennersvakbond maakt zich 'grote zorgen' om situatie B&B Hotels Wielrennen
Wielrennen

Voorman rennersvakbond maakt zich 'grote zorgen' om situatie B&B Hotels

Voorman rennersvakbond maakt zich 'grote zorgen' om situatie B&B Hotels

Het gloednieuwe project van Jérome Pineau, waar onder meer Mark Cavendish, Ramon Sinkeldam en Cees Bol hun toekomst aan verbonden lijken te hebben, komt voorlopig nog niet van de grond. Renners die betrokken zijn bij het 'vernieuwde' B&B Hotels beginnen zich ondertussen zorgen te maken, merken ze bij de Franse rennersvakbond.

Pascal Chanteur, voorzitter van die bond, vertelt dat in gesprek met Ouest-France. 'Er is contact met ons opgenomen en dat is volkomen normaal. We zijn er om ze steun en informatie te geven. Ik voelde dat ze bezorgd en angstig zijn. Dat zijn de twee woorden die in me opkomen. Ik weet dat de manager zijn best doet om informatie te geven aan zijn renners en staf, maar ze lezen dingen, ze horen dingen...', verklaart Chanteur.

Rennersvakbond is niet gerustgesteld over ploeg-Pineau

Het is Pineau nog niet gelukt om de financiering rond te krijgen van zijn project, dat eigenlijk twee weken voorgesteld zou worden aan de pers. Die conferentie vond geen doorgang, waardoor de zorgen rondom het team toenamen. 'Ik denk dat het nog steeds mogelijk is en ik geloof erin, laten we daarover duidelijk zijn', stelt Chanteur, die vervolgens met een grote 'maar' komt.

'Ik heb begin deze week met Pineau gesproken en begreep dat het moeilijk was om vooruit te komen. Dus dat stelde me niet veel gerust, moet ik zeggen. Het is nu dringend, want voor 22 november moet er een dossier ingediend worden bij de Internationale Wielerunie. Ik weet dat Pineau er het maximale voor doet en dat er donderdag een belangrijke vergadering gepland stond', aldus Chanteur, die meldt dat Pineau nog in gesprek is met 'de stad Parijs en bepaalde andere mensen', zonder daar dieper op in te gaan.

Eerder deden namen als Amazon, Engie en Carrefour de ronde, maar voorlopig is er nog geen witte rook over de Franse ploeg. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd. 'Ik heb het gevoel dat er alleen een plan-A was en geen plan-B, dus ik maak me grote zorgen over de situatie', aldus de voorman van de rennersvakbond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws