[Update] Stybar kan weer koersen na hartritmestoornissen: 'Nachtmerrie van elke sporter' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Stybar kan weer koersen na hartritmestoornissen: 'Nachtmerrie van elke sporter'

[Update] Stybar kan weer koersen na hartritmestoornissen: 'Nachtmerrie van elke sporter'

Zdenek Stybar rijdt zondag geen Ronde van Vlaanderen, zo meldt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step in een persbericht. De Tsjech voelde zich afgelopen zondag na Gent-Wevelgem niet lekker en uit onderzoek is gebleken dat er sprake was van een hartritmestoornis.

Stybar werd deze week nog geholpen aan het probleem, middels een ablatie. Hierbij wordt er een stukje hartspiercellen weggebrand of bevroren. Die ingreep in Brussel slaagde. Stybar mag dit weekend alweer trainen, maar acht de Ronde van Vlaanderen niet haalbaar. 'Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik de Ronde mis. Het is mijn favoriete deel van het seizoen en ik voelde na mijn trainingen dat ik naar mijn beste vorm groeide voor dit weekend', zo vertelt hij.

De routinier van Deceuninck zal het spektakel nu vanaf de bank bekijken. 'Ik heb het geluk dat het om een kleine ingreep ging en ben dankbaar dat het probleem is verholpen. Niet alleen voor de rest van het seizoen, maar ook voor mijn algemene gezondheid. Het is fijn om te weten dat het niet ernstig was. Ik neem nu een paar dagen vrij om te ontspannen en kijk er naar uit om dan weer te gaan trainen.'

Update - 13 april 2021 (19.30 uur):  Stybar kan weer koersen na hartritmestoornissen: 'Nachtmerrie van elke sporter'

Een kleine twee weken geleden kwam Deceuninck-Quick-Step met het bericht dat Zdenek Stybar last had van hartritmestoornissen. Tijdens de finale van Gent-Wevelgem voelde de Tsjech zich aanvankelijk goed, maar voelde hij in de finale dat het steeds slechter ging. 'In de laatste twintig kilometer werd ik wat draaierig en kreeg ik neiging tot hyperventileren. Mijn hartslag was in volle finale te laag en maakte gekke sprongen van 130, naar 140, naar 180 en naar 200. Na afloop werd het niet beter en ben ik naar het ziekenhuis gegaan, waar ik werd doorverwezen naar de hartspecialist. Gelukkig bleek het geen levensbedreigende hartritmestoornis te zijn. In principe kon ik er zelfs mee verder koersen', zo vertelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Gent-Wevelgem gold als voorbereidingskoers richting de Ronde van Vlaanderen, die de 35-jarige Stybar daardoor noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan, terwijl hij volgens zichzelf net in topconditie was. 'Nooit eerder ben ik met hartproblemen geconfronteerd en ik heb het ook niet voelen aankomen. Het is de nachtmerrie van elke sporter. Echter is er nu niets meer wat me tegenhoudt.' Door de rustperiode hoopt hij later in het seizoen alsnog mooie resultaten te behalen. 'Ik kan door deze rustperiode uitgerust aan het tweede van het seizoen beginnen, waarin ik nog mooie doelen zie. Ergens eind mei schat ik opnieuw te koersen en probeer ik opnieuw te pieken richting de Olympische Spelen, het WK en Parijs-Roubaix.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws