Update | Tobias Foss (Jumbo-Visma) 'redelijk in orde' na valpartij: 'Groot ei onder zijn oog' Wielrennen
Wielrennen

Update | Tobias Foss (Jumbo-Visma) 'redelijk in orde' na valpartij: 'Groot ei onder zijn oog'

Update | Tobias Foss (Jumbo-Visma) 'redelijk in orde' na valpartij: 'Groot ei onder zijn oog'

(23 maart) De woensdag is geen al te beste dag voor Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie zag al vroeg in de tweede etappe van de Coppi e Bartali een crash. Kopman Tobias Foss lag erbij en moest meteen opgeven.

Foss was nog zo goed begonnen aan de rittenkoers in Italië. De jonge Noor finishte in de eerste etappe in het flink uitgedunde pelotonnetje, na een lastige finale. Eerder dit jaar liet Foss ook al een goede indruk achter in de Ronde van de Algarve, waar hij zesde werd.

Zijn avontuur in de Coppi e Bartali duurde slechts iets meer dan één dag. Het talent ging na zijn opgave meteen door de scans, waar geen breuken of andere serieuze verwondingen werden vastgesteld. Jumbo-Visma bleef desondanks beteuterd achter, nadat Tom Dumoulin in de Ronde van Catalonië ook al had opgegeven.

Update - 23 maart (19.57 uur): Foss 'redelijk in orde' na valpartij: 'Groot ei onder zijn oog' 

Woensdag 23 maart 2022 gaat bij Jumbo-Visma niet de boeken in als een van de beste dagen in het wielrennen. Waar Tom Dumoulin in de Ronde van Catalonië moest opgeven nadat hij zich niet goed voelde, viel Tobias Foss in de Coppi e Bartali uit na een valpartij. De twee heren zouden het kopmanschap delen in de aankomende Giro d'Italia, maar zowel bij de Nederlander als de Noor zit er een flinke smet in de voorbereiding.

Nadat al was vastgesteld dat Foss niet te kampen had met breuken, bleven er volgens sportief directeur Sierk Jan de Haan toch nog wat kleine klachten over na de val. 'Gelukkig is Tobias redelijk in orde. Al heeft hij wel een groot ei onder zijn oog en klaagde hij over pijn aan de achterkant van zijn hoofd. We zijn lang bij hem gebleven en hebben besloten hem niet verder te laten rijden. Hij is in het ziekenhuis nagekeken en gelukkig valt het mee. Dit is een verlies voor het team en het is triest voor Tobias. Hij deed het vooraf goed, maar we kunnen er niets aan doen. Het hoort bij het wielrennen. Hopelijk ligt hij er niet lang uit en kan hij zijn training snel hervatten', zo laat De Haan weten op de ploegsite van Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws