Uijtdebroeks had weinig energie over na intense rit: 'Volgde enkele aanvallen van Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks had weinig energie over na intense rit: 'Volgde enkele aanvallen van Van der Poel'

Uijtdebroeks had weinig energie over na intense rit: 'Volgde enkele aanvallen van Van der Poel'

Cian Uijtdebroeks eindigde woensdag als achtste in de tweede etappe van de Coppi e Bartali. De pas 19-jarige Belg van BORA-hansgrohe kon zich in de slotfase van de etappe handhaven in de groep met favorieten en was blij met zijn manier van rijden, zo laat hij na afloop weten op de ploegsite.

Uijtdebroeks is bezig aan zijn eerste profjaar en trapte het seizoen af met enkele wedstrijden in Spanje en de Saudi Tour. Daar reed de jonge Belg zich warm voor de Italiaanse wedstrijden, waar hij duidelijk een goede vorm te pakken heeft. In de tweede etappe probeerde de Belg een aantal vroege aanvallen van Van der Poel te volgen, al kostte hem dat wel de nodige energie. 'Ik ben super blij dat ik hier met alle grote namen kan rondrijden. Ik volgde enkele aanvallen van Van der Poel en maakte zeventig kilometer voor de finish deel uit van een groep. Nadat we gegrepen werden, probeerde ik wat energie te sparen voor de finale.'

In de finale stonden er nog de nodige beklimmingen te wachten, maar werd er gefinisht op een relatief korte slotklim. Daarin streed een groep van zeventien renners om de overwinning en was het Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) die aan het langste eind trok. Van der Poel was op dat moment al enige tijd gelost, terwijl Uijtdebroeks zich knap van voren hield. 'Het was op het einde best moeilijk voor mij, omdat ik misschien te veel energie had verspild. Toch kon ik bij de eerste groep blijven en eindigde ik als achtste. Ik ben blij met het resultaat en kijk nu al uit naar morgen.' Donderdag staat er een spectaculaire rit op het programma, waar het de hele dag op en af gaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws