Update | Valverde vermoedelijk met opzet aangereden, verdachte aangehouden Wielrennen
Wielrennen

Update | Valverde vermoedelijk met opzet aangereden, verdachte aangehouden

Update | Valverde vermoedelijk met opzet aangereden, verdachte aangehouden

(2 juli 2022) Slecht nieuws voor Movistar-fans: Alejandro Valverde is deze zaterdag om 12.00 uur aangereden op training, melden Spaanse media. De veteraan is naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn toestand valt mee.

De automobilist die Valverde en twee andere mannen aanreed is doorgereden, meldt Opinion de Murcia. Valverde komt uit die streek, waar hij op de RM560 werd aangereden. Artsen hebben Valverde en de twee andere gewonden ter plekke verzorgd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, maar het zou volgens de Spaanse media meevallen met de verwondingen.

Movistar kwam via Twitter kort na het incident met een update rond hun renner: 'We bevestigen dat Alejandro geen breuken of ernstige verwondingen heeft na een incident deze zaterdag toen hij met een teamgenoot in Alcantarilla reed. Bala zal 24 uur onder observatie blijven en zal later worden ontslagen. Zijn partner is ook oké.

De 42-jarige Valverde is bezig aan zijn laatste seizoen en heeft zijn zinnen gezet op de Vuelta a Espana later dit jaar. Hij neemt niet deel aan de Tour de France, nadat hij in mei al de Giro d'Italia reed.

Update - 3 juli 2022 (12.00 uur): Valverde vermoedelijk met opzet aangereden

Alejandro Valverde is mogelijk opzettelijk aangereden tijdens zijn trainingstocht rond Murcia. Spaanse media melden dat momenteel onderzocht wordt of het incident bestempeld moet worden als ongeluk of als poging tot moord. Volgens verschillende bronnen zou de aanrijding met voorbedachten rade veroorzaakt zijn.

Marca schrijft dat de verdachte met zijn voortuig al voorbij de groep zou zijn gereden, waarbij hij geen rekening hield met de geldende verkeersregels. Naar verluidt zou de groep van Valverde de verdachte hierop aangesproken hebben. De bestuurder zou gestopt zijn en achteruit zijn gereden, waarna een botsing met de wielrenners ontstond. Na dit moment reed hij weg, maar zijn kenteken werd onthouden.

Inmiddels heeft de verdachte zichzelf gemeld bij de Spaanse politie. Het betreft een 69-jarige man die zou hebben toegegeven de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij werd vervolgens aangehouden door de politie, waarna de zaak nu verder onderzocht wordt.

Valverde liep geen ernstige verwondingen op bij het ongeluk, maar moest wel de nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Vanuit daar liet hij op sociale media weten dat het goed met hem gaat. Hij bedankte iedereen voor de steun die hij ontvangen heeft. Inmiddels is de Movistar-coureur weer thuis.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws