Vader Adrie gelooft dat Van der Poel alle monumenten kan winnen: 'Net als Van Aert en Pidcock' Wielrennen
Wielrennen

Vader Adrie gelooft dat Van der Poel alle monumenten kan winnen: 'Net als Van Aert en Pidcock'

Vader Adrie gelooft dat Van der Poel alle monumenten kan winnen: 'Net als Van Aert en Pidcock'

Donderdag werd bekend dat Mathieu van der Poel snel zijn rentree maakt in het wielerpeloton. De organisaties van Dwars door Vlaanderen (30 maart) en de Ronde van Vlaanderen (3 april) maakten de deelname van de Nederlander reeds bekend, waardoor hij weer op jacht lijkt te kunnen gaan naar grote overwinningen. Als het aan vader Adrie van der Poel ligt, kan zijn zoon zelfs alle grote monumenten winnen.

Van de vijf monumenten heeft Van der Poel er tot dusverre één gewonnen. In 2020 klopte de Nederlander Wout van Aert in een sprint à deux in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast kwam hij in Parijs-Roubaix (derde), Milaan-Sanremo (vijfde), Luik-Bastenaken-Luik (zesde) en de Ronde van Lombardije (tiende) nog niet verder dan een aantal zeer verdienstelijke ereplaatsen. Toch geeft vader Adrie tegenover Wieler Revue aan dat er nog meer in het vat zit. 'Ik denk het wel, net als Wout van Aert en Tom Pidcock overigens. Ik ben van mening als je begint met Milaan-Sanremo en je focust je alleen op de grote wedstrijden, dan is het nog steeds mogelijk om overal mee te doen voor winst.'

Fysiek moet het zeker makkelijker kunnen volgens Adrie, die zelf ooit de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef. 'Maar mentaal is het heel moeilijk. Dat kunnen de meeste renners niet aan.' Dat zijn zoon op een gegeven moment verzadigd is met zijn overwinningen, daar is Adrie niet bang voor. 'Stel dat hij Parijs-Roubaix een keertje wint, dan kan hij daarna een keer voor Luik-Bastenaken-Luik of de Ronde van Lombardije gaan. Er blijven altijd uitdagingen om na te streven of je probeert de Ronde van Vlaanderen nog een paar keer te winnen.'

Van der Poel maakt rentree vermoedelijk in Coppi e Bartali

De jongste Van der Poel liet onlangs op Strava al bemoedigende resultaten zien tijdens zijn herstel. De 27-jarige kopman van Alpecin-Fenix moest sinds begin januari rustig aandoen vanwege een slepende rugblessure, waar hij gedurende het wegseizoen al de nodige last van had. Nu zijn herstel de goede kant op lijkt te gaan, kwamen eerder al geluiden naar buiten dat de Nederlander zijn rentree maakt in de Coppi e Bartali, waar van dinsdag 22 maart tot en met 26 maart vijf etappes worden verreden. Vier dagen later zou Van der Poel dan aan de start staan in Dwars door Vlaanderen, voordat hij zich vier dagen daarna mag opmaken voor de Ronde van Vlaanderen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news