Vader Quintana meldt: 'Nairo tekent deze week contract bij nieuwe ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Vader Quintana meldt: 'Nairo tekent deze week contract bij nieuwe ploeg'

Vader Quintana meldt: 'Nairo tekent deze week contract bij nieuwe ploeg'

Nairo Quintana zit nog altijd zonder ploeg, maar daar komt binnenkort verandering in. De ronderenner reist deze week af naar Europa om een contract te ondertekenen. Dat vertelde de vader van Quintana aan Noticias Caracol. Over welke ploeg het zou gaan, is niet duidelijk

'Hij reist dit weekend naar Europa, waar hij een contract bij zijn nieuwe ploeg zal tekenen. We weten nog niet voor welke ploeg hij gaat rijden', vertelt vader Luis Quintana in een interview.

Quintana zat zonder ploeg nadat Arkéa-Samsic zijn contract niet verlengde. De renner eindigde in 2022 als zesde in de Tour de France. Die klassering werd echter geschrapt nadat later bekend werd dat Quintana was betrapt op het gebruik van Tramadol. De pijnstiller staat op de verboden middelenlijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). Quintana probeerde het besluit van de UCI om hem te schrappen uit de Touruitslag aan te vechten bij het sporttribunaal CAS, maar zijn beroep werd afgewezen.

De voorbije maanden werd Quintana meermaals in verband gebracht met WorldTour-ploegen, maar concreet werd het nooit. Zelf stelde Quintana dat hij in 2023 actief zal zijn op het hoogste niveau.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws