Valentin Ferron mag 67 kilogram kaas op de deurmat verwachten; Fransman wint zwaarbevochte Parijs-Camembert Wielrennen
Wielrennen

Valentin Ferron mag 67 kilogram kaas op de deurmat verwachten; Fransman wint zwaarbevochte Parijs-Camembert

Valentin Ferron mag 67 kilogram kaas op de deurmat verwachten; Fransman wint zwaarbevochte Parijs-Camembert

Valentin Ferron (TotalEnergies) krijgt zijn gewicht binnenkort in de kaassoort Camembert thuis gestuurd. De Fransman klopte landgenoot Ewen Coustio (Arkéa Samsic) een sprint met twee in de Franse koers Parijs-Camembert.

Twee dagen na Parijs-Roubaix was het tijd voor een nieuwe Franse klassieke wedstrijd. Opnieuw een koers die volgens de naam start in Parijs, maar dat in werkelijkheid niet doet: in Parijs-Camembert is het officiële begin namelijk in Magnanville, om 209 kilometer later te finishen in Livarot-Pays-d'Auge.

Vier coureurs namen in de openingsfase de benen, luisterend naar de namen Samuel Leroux (Roubaix Métropole), Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), Unai Cuadrado (Euskaltel-Euskadi) en Jean Goubert (Nice Métropole Côte d'Azur). Hun voorsprong werd gecontroleerd door de Franse ploeg Groupama-FDJ, dat tevens voorin wilde zitten in de gure omstandigheden die Frankrijk dinsdag troffen.

Madouas laat zich zien op de voorspoten

Mede hierdoor werd de vroege vlucht al op vijftig kilometer van de aankomst ingerekend door het eerste deel van het peloton, dat op dat moment slechts veertig renners bevatte. Even later besloten twee renners dat het nog wel verder uitgedund kon worden. Valentin Madouas, kopman van Groupama-FDJ, versnelde met Ferron (TotalEnergies) in zijn spoor. Dit tweetal pakte al gauw een halve minuut, waardoor AG2R Citroën ook uit hun kot moest komen. Geoffrey Bouchard probeerde namens die ploeg de oversteek te maken.

Na Bouchard sprongen nog meer mannen naar voren, waardoor er een kopgroep van tien renners ontstond. Daarbij ook onder meer Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Guillaume Martin (Cofidis) en Elie Gesbert (Arkéa Samsic). Ferron, die eerder dit jaar nog aan een brug hing in Besseges, bleek zijn aanvallende benen echter nog niet genoeg getoond te hebben, hij muisde er nogmaals vanonder. Ditmaal mocht Coustiou zich in zijn spoor nestelen, terwijl Madouas verwoede pogingen deed om ook opnieuw aan te sluiten.

Dit lukte de nummer twee van Strade Bianche echter niet meer, waardoor Ferron en Coustiou om de zege mochten sprinten. Die eerste bleek daarin de snelste.

Uitslag Parijs-Camembert 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws