🎥 Massale valpartij op smalle brug in Bessèges: Ferron hangt aan brug, etappe gestaakt Wielrennen
Wielrennen

🎥 Massale valpartij op smalle brug in Bessèges: Ferron hangt aan brug, etappe gestaakt

🎥 Massale valpartij op smalle brug in Bessèges: Ferron hangt aan brug, etappe gestaakt

De tweede etappe van de Ster van Bessèges is gestaakt na een zware valpartij. Het incident vond plaats op een smalle brug. Op het moment van de valpartij moest er nog 22 kilometer worden afgelegd. Er werd geen winnaar toegewezen.

De tweede rit naar Aubais leek voorafgaand, ondanks drie colletjes, gemaakt voor de sprinters. Het ging weliswaar de hele dag op en af, maar echt zwaar werd het niet. Jérémy Leveau (Go Sport-Roubaix Lille-Métropole), Ludovic Robeet (Bingoal-WB), Vito Braet (Team Flanders-Baloise), Maël Guégan (CIC U Nantes Atlantique) en Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole Côte d'Azur) kozen het hazenpad en kregen maximaal 2:30 voorsprong van het peloton.

Valpartijen zorgen voor blijvende neutralisatie

De beginfase kabbelde voort, totdat Lotto-Dstny volop ging versnellen vanuit het peloton. Even leek het feestje van de kopgroep al voorbij op honderd kilometer van de streep, maar niets bleek minder waar. Wel zag Dries de Bondt (Alpecin-Deceuninck) zijn kans schoon. De Belg maakte de oversteek en daarmee keerde de rust in de koers terug.

Op 45 kilometer van de streep, net toen het tempo weer de lucht in werd geslingerd, vond er achteraan het peloton een grote valpartij plaats. Onder andere de nummer drie van de openingsrit, Benoit Cosnefroy, lag erbij. De Fransman van AG2R kon gelukkig wel zijn weg vervolgen. Ondertussen werden er waaiers gevormd. Het overgebleven groepje van twaalf raapte de koplopers op en stampte stevig door. Onder andere Arnaud De Lie en Mads Pedersen waren vooraan present.

Vijftien kilometer verderop vond er in het peloton wederom een hele grote valpartij plaats op een brug. De koers werd door de opstopping geneutraliseerd. Valentin Ferron (TotalEnergies) hing zelfs over de reling en mocht van geluk spreken dat er geen diep ravijn lag. Beide ambulances waren nodig op de plek van het ongeluk, waardoor er bij een nieuw probleem geen medische assistentie mogelijk was. De organisatie besloot daarop de koers niet meer te hervatten en rustig naar de streep te rijden. Het is nog niet volledig duidelijk of iedereen in orde is.

Later meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws