Gretige Pogacar zet klassiekerjacht na Vlaanderen-raid voort in Nederland: 'We zijn hongerig voor meer' Wielrennen
Wielrennen

Gretige Pogacar zet klassiekerjacht na Vlaanderen-raid voort in Nederland: 'We zijn hongerig voor meer'

Gretige Pogacar zet klassiekerjacht na Vlaanderen-raid voort in Nederland: 'We zijn hongerig voor meer'

Tadej Pogacar weet welke renners hem zondag zullen ondersteunen in de Amstel Gold Race. De Sloveen maakt in Nederland zijn rentree na de Ronde van Vlaanderen, de koers die hij goed anderhalve week geleden op fenomenale wijze op zijn naam schreef.

Pogacar wordt in Maastricht en omgeving ondersteund door onder meer onze landgenoot Sjoerd Bax, die zondag nog dertiende werd in Parijs-Roubaix. Ook Marc Hirschi, Matteo Trentin en Felix Grossschartner moeten in staat zijn om lang mee te gaan, terwijl Ryan Gibbons en Rui Oliveira de selectie van UAE-Team Emirates compleet maken. Trentin en Hirschi rijden woensdag ook nog de Brabantse Pijl.

'Deze lente is al een groot succes geweest, maar we zijn hongerig voor meer', aldus Pogacar. 'We willen ook in de Ardennen mooie resultaten neerzetten, te beginnen met de Amstel. Ik heb deze koers pas één keer gedaan, maar ik weet dat het lastig is en veel beklimmingen bevat. Ik ben dus klaar voor een zware koers.'

Selectie UAE-Team Emirates Amstel Gold Race 2023

Sjoerd Bax
Ryan Gibbons
Felix Grossschartner
Marc Hirschi
Rui Oliveira
Tadej Pogačar
Matteo Trentin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws