Valgren moet vrezen voor kunstheup: 'Vijftien à twintig procent kans na zo'n operatie' Wielrennen
Wielrennen

Valgren moet vrezen voor kunstheup: 'Vijftien à twintig procent kans na zo'n operatie'

Valgren moet vrezen voor kunstheup: 'Vijftien à twintig procent kans na zo'n operatie'

Zijn valpartij in de Route d'Occitanie zou voor Michael Valgren Hundahl wel eens zware gevolgen kunnen hebben. De Deen liep er een ontwrichte heup, gebroken bekken en een knieblessure op. Vooral de blessure aan de heup en de gevolgen van de operatie zouden voor problemen kunnen zorgen. Vrijdag liet Valgren zich onderzoeken op necrose, wat het afsterven van weefsel inhoudt. Indien dat het geval zou zijn, lijkt een kunstheup voor de renner van EF Education-EasyPost onvermijdelijk.

Of Valgren daadwerkelijk te kampen heeft met necrose is nog niet duidelijk. 'Je kan het momenteel nog niet vaststellen, maar de dokter zegt wel dat het er misschien uit kan zien zoals wat nu het geval is op mijn heup. Pas na drie tot zes maanden kunnen ze het echt uitmaken. Als het effectief zo zou zijn, zou dat betekenen dat er een dode plek op het bot zit. Dan moet je op een gegeven moment een kunstheup laten plaatsen, omdat er geen bloedtoevoer meer is naar het bot', zo doet Valgren zijn verhaal bij het Deense TV 2 SPORT.

Valgren: 'Of je kan fietsen met een kunstheup? Ik weet het eigenlijk niet'

'De dokter zegt dat het normaal is dat mijn heup er momenteel zo uitziet, omdat ik de spieren en botten niet gebruik. En dan komt er geen bloed bij. Na een tijdje moet je dan kijken hoe het evolueert. Ik ben niet nerveus, want de dokter heeft me verzekerd dat mijn heup eruitziet zoals het hoort', zo klinkt het toch al iets geruststellender. 'We moeten een oogje in het zeil houden en over zes weken opnieuw op controle gaan.'

'Ik denk dat rond de vijftien à twintig procent van de mensen die zo'n operatie als ik ondergaat, een kunstheup krijgt. Of je met een kunstheup kan blijven fietsen? Ik denk het wel. Ik weet het eigenlijk niet goed', zo klinkt de toch wel verontrustende boodschap. 'Maar ik heb er geen controle over, dus wil ik me er liever niet op concentreren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws