Lefevere boos na gedrag motards in San Sebastián: 'Er heeft nooit een motor voor Remco gereden' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere boos na gedrag motards in San Sebastián: 'Er heeft nooit een motor voor Remco gereden'

Lefevere boos na gedrag motards in San Sebastián: 'Er heeft nooit een motor voor Remco gereden'

De overwinning van Remco Evenepoel in de Clasica San Sebastián is alweer een weekje oud, maar dat weerhoudt Patrick Lefevere er niet van om er nog even een uitgebreide analyse op los te laten. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl bestempelt de zege als 'fenomenaal', al had er volgens de Belg alsnog meer in kunnen zitten. De reden daarvoor: 'die Spaanse motoren'.

Evenepoel liet de hartjes van de Belgische wielerfans vorige week sneller kloppen. Op 45 kilometer van de meet zoefde hij er solo vandoor, waarna hij zijn rivalen pas na de finish weer terugzag. 'Ik vond dat de ploeg al vroeg hard aan het rijden was', stelt Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad. 'Remco was volgens mijn ploegleider constant in de radio aan het praten en we weten intussen dat dit een goed teken is. Maar dan vertrekt 'ie van zo ver. Ik vond het toch een beetje risky.'

Het kwam dus goed met Evenepoel, die zijn achtervolgers niet meer terug zag keren. Achter de jonge Belg probeerden Carlos Rodriguez en Pavel Sivakov (beide INEOS Grenadiers) het gat nog te dichten, die volgens Lefevere een handje geholpen werden door de motoren. Evenepoel hield aan de meet nog bijna twee minuten over op nummer twee Sivakov, maar volgens de Patlef hadden er dat meer kunnen zijn.

Lefevere: 'Gelukkig zit ik niet meer op Twitter'

'Die motor van de Spaanse tv zat constant voor die twee te rijden voor Carlos Rodriguez, de kampioen van Spanje', uit Lefevere zijn kritiek. 'Gelukkig zit ik niet meer op Twitter, want anders had ik er mij weer opgegooid. Als die motoren daar niet hadden gereden, dan had hij met drie minuten voorsprong gewonnen. De Spanjaarden overdrijven altijd. Er heeft nooit een motor voor Remco gereden en die twee van INEOS reden ver genoeg vooruit zodat de motor er ook makkelijk achter had kunnen rijden.'

Rodriguez werd uiteindelijk nog ingehaald door Tiesj Benoot en Bauke Mollema, die respectievelijk als vierde en vijfde eindigden. Zelf werd de Spaans kampioen vijfde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws