Merlier wil bij Soudal-Quick Step winnen: 'Zolang Van Aert naar de Tour gaat, wordt groen moeilijk' Wielrennen
Wielrennen

Merlier wil bij Soudal-Quick Step winnen: 'Zolang Van Aert naar de Tour gaat, wordt groen moeilijk'

Merlier wil bij Soudal-Quick Step winnen: 'Zolang Van Aert naar de Tour gaat, wordt groen moeilijk'

Het hing al een tijdje in de lucht, en de officiële bevestiging is er sinds donderdag: Tim Merlier verlaat Alpecin-Deceuninck en gaat tot eind 2025 aan de slag bij Quick Step-Alpha Vinyl. De Belg zal bij de ploeg van Patrick Lefevere de concurrentie aangaan met Fabio Jakobsen. 'Ik heb nog nooit problemen gehad om een collega-sprinter in de ploeg te hebben', zo vertelt hij daarover in een interview met HLN.

Na drie en een half jaar koersen onder de vleugels van de gebroeders Roodhooft verlaat Merlier Alpecin-Deceuninck. De Belgische broers wierpen hem in 2019 een reddingsboei toe, toen de Oost-Vlaming wegwedstrijden in een zwarte uitrusting moest rijden. Reden: de veldritploeg van Merlier had geen licentie om wegkoersen te betwisten. Nu, vier jaar later, wordt de Belg in één adem genoemd met Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Jasper Philipsen als er wordt gesproken over de snelste man in het peloton.

Merlier heeft dan ook geen kwaad wordt over Alpecin-Deceuninck, maar keert de ploeg toch de rug toe. Hij wil de impact van het team op zijn carrière niet overdrijven. 'Ik ben hen zeer dankbaar, maar ze hebben ook maar iets geprobeerd met mij, wat zeer goed is uitgepakt. Ik heb hen ook al veel terug gegeven. Ik heb toch al negentien keer voor hen gewonnen en wil daar de komende weken graag nog enkele zeges aan toevoegen.'

Merlier denkt niet te veel aan puntenklassementen

Bij Soudal-Quick Step - zoals de ploeg volgend jaar heet - hoopt Merlier door te gaan met winnen. Andere ambities, zoals puntenklassementen in rittenkoersen, zijn volgens hem lastig te verwezenlijken. 'Zolang Wout van Aert naar de Tour de France gaat, zal het moeilijk zijn om bijvoorbeeld de groene trui te winnen. Of ik mij kon voorstellen dat hij zo goed zou worden? Ja, ergens wel. Ik wist ook wel dat ik iets kon, en hij was altijd een stuk sterker. Ik had het dus ergens wel zien aankomen dat het erin zat. Maar hij blijft natuurlijk iedereen verbazen', vertelde hij bij het criterium in Herentals aan In de Leiderstrui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws