Valpartij in volle sprint gebeurde voor de neus van Philipsen: 'Fiets katapulteerde het peloton in' Wielrennen
Wielrennen

Valpartij in volle sprint gebeurde voor de neus van Philipsen: 'Fiets katapulteerde het peloton in'

Valpartij in volle sprint gebeurde voor de neus van Philipsen: 'Fiets katapulteerde het peloton in'

Jasper Philipsen ging naast het Visma | Lease a Bike-blok als absolute topfavoriet van start in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar de Belg van Alpecin-Deceuninck kon uiteindelijk niet meedingen om de serieuze plaatsen. Een spurt voor plek vier lag in het verschiet, maar ook die ging aan de neus van de rappe man uit Ham voorbij.

Philipsen, die net voor de cruciale heuvelzone al op miraculeuze wijze aan een crash ontsnapte, kon niet mee op het moment dat de mannen van Visma | Lease a Bike de boel bergop in brand staken. 'Ik zag ze wegrijden, maar de benen zeiden 'nee' en dat moet je respecteren. Ik ben denk ik nog net niet goed genoeg om heuvelop mee te kunnen met de allerbesten. Daar moet ik passen', vertelde hij zijn verhaal van dit Openingsweekend.

Philipsen na Kuurne-Brussel-Kuurne vooral blij dat hij niet is gevallen

Uiteindelijk deed Alpecin-Deceuninck er nog alles aan om het tot een sprint voor plaats vier te laten komen, maar aan de finish kon de kopman zich niet mengen. Hoe kwam dat? 'Daar ging iets mis. Iemand stak ons rechts voorbij en die viel vol tegen de gevel aan, waardoor die fiets het peloton in katapulteerde. Girmay viel daar dan over en ik stond volledig stil, maar ik kon het net ontwijken', zei Philipsen zichtbaar opgelucht aan de mixed zone na Kuurne-Brussel-Kuurne.

Jammer, maar Philipsen kon het even snel weer relativeren na de aankomst. 'Het was voor de vierde plaats', nuanceert hij. 'De ploeg heeft daar hard voor gewerkt, dat zeker en vast, maar het was uiteindelijk niet om te winnen. Die drie jongens vooraan waren outstanding. Ik had graag meegesprint, maar ben vooral blij dat ik niet ten val ben gekomen', neemt hij het belangrijkste mee na de toch wel tumultueuze slotfase van het peloton in deze editie van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws