Valter (Visma | Lease a Bike) haalt legendarische Pogacar-quote boven na poging tot volgen van de roze trui Wielrennen
Wielrennen

Valter (Visma | Lease a Bike) haalt legendarische Pogacar-quote boven na poging tot volgen van de roze trui

Valter (Visma | Lease a Bike) haalt legendarische Pogacar-quote boven na poging tot volgen van de roze trui

Daags na de chrono rondom het Gardameer, waar de gemankeerde ploeg toch met liefst drie (!) renners in de top-twintig finishte, trok Visma | Lease a Bike weer ten aanval in de Giro d'Italia. Ditmaal was het (weer) Attila Valter die namens de killer bees voor het offensief koos, met uiteindelijk een achttiende plaats in de rituitslag. En daar kon hij prima mee leven, zo bleek.

'Ik beschikte over goede benen', verklaarde de Hongaars kampioen in een op de ploegsite gepubliceerde reactie. 'Ik kon me steeds focussen om mee te zitten in de juiste groep, waarin ik telkens geduldig en op reserve kon rondrijden. Door de aanwezigheid van enkele renners met klassementsambities in de achtervolgende groep, kon ik ook afwachtend rijden.'

Lees verder onder de foto

atilla valter

Visma | Lease a Bike toont zich met Valter, Tratnik mikt op slotweek

Door die soms afwachtende stijl kon Valter ook net wat vaker een adempauze nemen, zo geeft hij aan. 'Maar toen hoorde ik alweer snel dat Pogacar eraan kwam. Op de laatste beklimming kwam hij met rasse schreden dichterbij. Ik bereidde me voor om hem te proberen volgen, maar logischerwijs moest ik even later opnieuw lossen. Het was een goede manier om mezelf te testen. Vanaf dat moment was het pijn lijden tot aan de meet, maar ik kan tevreden terugblikken op mijn dag.' Na afloop van de etappe plaatste Valter overigens een geestig bericht op Instagram, waar hij het volgen van Pogacar omschreef als 'Ik ben overleden'.

Wie binnen de Nederlandse WorldTour-ploeg óók tevreden terugblikte op zijn loodzware dag in het zadel was Jan Tratnik. 'Ook vandaag wilden we ervoor vechten', stelde de Sloveense hardrijder in hetzelfde communiqué. 'We konden kiezen om een dag in het peloton te rijden, maar dat kon niet de bedoeling zijn. We hebben het opnieuw geprobeerd, met een mooie prestatie van Attila als resultaat. Zelf voel ik dat ik steeds beter word in deze Giro. In de laatste week liggen er zeker nog enkele kansen voor mezelf om me te tonen.' Dat klinkt hoopvol richting de slotweek!

Zien: Valter grapt op Instagram over poging tot volgen van Pogacar 

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news