Groenewegen neemt de binnenbocht en rijdt iedereen indrukwekkend op fietslengtes in Ronde van Limburg Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen neemt de binnenbocht en rijdt iedereen indrukwekkend op fietslengtes in Ronde van Limburg

Groenewegen neemt de binnenbocht en rijdt iedereen indrukwekkend op fietslengtes in Ronde van Limburg

Dylan Groenewegen heeft de Ronde van Limburg gewonnen. In een heuvelachtige koers kwam het uiteindelijk aan op een massaspurt. Daarin was de Nederlander van Jayco-AlUla veel te sterk voor de rest, vooral doordat hij een laatste bocht naar rechts het meest overtuigend opeiste.

195,6 kilometer op de rol, van Hasselt naar Tongeren. Een prachtige deelnemerslijst, met onder meer Arnaud De Lie bij Lotto-Dstny en het duo Gerben Thijssen-Biniam Girmay bij Intermarché-Wanty. De strijd om de kopgroep was enorm, pas na veertig kilometer reden. Darren van Bekkum, Kamil Malecki en Roland Thalmann ervan weg.

Het peloton vond dit prima en gaf het drietal een paar minuten cadeau. Toen we de finishlijn op 125 kilometer van het einde voor het eerst passeerden, was het gat een dikke drie minuten. Met die status quo reden we een hele tijd rond, met Intermarché-Wanty dat in het peloton het werk deed. Ook Lotto-Dstny en Jayco-AlUla hielpen mee.

Thomas De Gendt doet beulswerk voor De Lie

Je voelt 'm al aankomen, de vluchters waren kansloos. Met nog zestig kilometer voor de wielen was het verschil nog slechts een minuut en nieuwe aanvallen vanuit het peloton werden onder een hoog tempo vakkundig uitgewist. Als op 46 kilometer van de finish werd de vroege vlucht gegrepen en werd het nerveus. Bij het ingaan van de finaleronde van veertig kilometer werd er veel aangevallen.

Thomas De Gendt deed namens De Lie beulswerk in het peloton, waardoor niemand erin slaagde om weg te komen. Morten Aalling Nørtoft van de opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike reed met Simon Pellaud nog wel even brutaal weg, maar het leidde tot niets. We gingen sprinten in de straten van Tongeren, nadat ook de laatste uitvallen op de Zemmelenberg waren geneutraliseerd. Girmay zette heuvelop indrukwekkend aan, maar had Thijssen niet meer in z'n wiel. Groenewegen wel en die nam de laatste bocht naar rechts het meest overtuigend. Daardoor had hij een gat en die liet hij sprintend niet meer dichten.

Groenewegen bedankt Jayco-AlUla

'Winnen was van een tijdje terug, dus lekker om weer eens juichend over de streep te komen', doelt Groenewegen na afloop op z'n laatste zege uit januari, in Almeria. 'We waren er al vaak dichtbij, maar het lukte steeds net niet. Ik moet de ploeg bedanken dat ze nooit het vertrouwen in mij zijn verloren en dat ze blijven gaan. We hebben elke koers vertrouwen en het team weet wat ik kan, als ik de vrijheid heb.'

'Het grote doel is deze zomer', vervolgt Groenewegen over de Tour de France. 'De vorm proberen we steeds verder door te bouwen.

Uitslag Ronde van Limburg 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news