🎥 De Lie ontsnapt na duw aan deklassering, Hagenes verrast Visma | Lease a Bike met rappe benen Wielrennen
Wielrennen

🎥 De Lie ontsnapt na duw aan deklassering, Hagenes verrast Visma | Lease a Bike met rappe benen

🎥 De Lie ontsnapt na duw aan deklassering, Hagenes verrast Visma | Lease a Bike met rappe benen

De winstreeks van Arnaud De Lie kwam zondag tot stilstand in de Antwerp Port Epic. De 22-jarige Belg van Lotto Dstny was de laatste weken uitstekend op dreef, maar gaf in de finale al te veel om er nog eentje bij te doen. En dus werd het sprinten voor de ereplaatsen, vlak voor een heel talentvolle Noor van Visma | Lease a Bike...

De zege was voor Alexander Kristoff en daar had nummer vier De Lie uiteindelijk wel vrede mee. De krachtpatser had eerder in de finale al geprobeerd om met een groepje weg te rijden, waarbij het beste er in de sprint dus wel vanaf was. 'Ik heb me op dat moment van de wedstrijd inderdaad voluit gegeven gewoon omdat het nodig was. Ik vond het prettig om me zo voluit à bloc te kunnen uitleven. Het was een zware wedstrijd, maar dat gold ook voor de renners die achter mij reden en die ook alles op alles hebben moeten zetten om ons groepje dan weer bij te benen', zo legt hij z'n inspanning uit bij Het Nieuwsblad.

'Misschien had ik iets minder gas moeten geven en dan had ik wellicht meer kans gemaakt in de eindspurt', vervolgt De Lie. 'Maar goed, achteraf is het altijd gemakkelijk praten. Anderzijds ben ik blij met mijn prestatie. Ik heb na mijn comeback drie wedstrijden gewonnen en in de Grand Prix du Morbihan stond ik als derde mee op het podium. Heb ik dan reden tot klagen of om teleurgesteld te zijn. Neen, toch? Ik blijf op een goed niveau koersen en dat stelt me gerust voor het verdere verloop van het seizoen.'

Na afloop van de wedstrijd ging het ook nog over een duw die De Lie in de sprint uitdeelde. Hij kreeg er een boete voor van de jury, geen deklassering. 'Arnaud zat volledig vast. Jeannière houdt voor hem de deur volledig dicht, wat natuurlijk zijn goed recht is. Arnaud heeft hem wat wrijving gegeven, ik zou het zelfs geen duw noemen, want anders gaat Jeannière wel aan de kant. Daarna is Arnaud blijven zitten en verliest hij nog een plaats, waardoor hij naast het podium valt', vond Lotto Dstny-ploegleider Nikolas Maes dat bij Wielerflits wel een passende straf.

Lees verder onder de video

Hagenes maakt indruk bij Visma | Lease a Bike

Eén plekje achter De Lie kwamen we Per Strand Hagenes tegen in de einduitslag. De 20-jarige Noor van Visma | Lease a Bike rook aan het podium, maar moest tevreden zijn met plek vijf. 'Aangezien we geen sprinter bij ons hadden, wilden we het niet op een sprint aan laten komen. Julien (Vermote, red.) deed een fantastische poging in de laatste kilometer en Per sprintte vervolgens naar een knappe vijfde plek. Conditioneel hadden we misschien meer verdiend, maar ik denk dat we er alles uit hebben gehaald wat erin zat', aldus ploegleider Robert Wagner in een persbericht van de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws