Valverde heer en meester op steile slotklim in Trofeo Pollença - Port d'Andratx Wielrennen
Wielrennen

Valverde heer en meester op steile slotklim in Trofeo Pollença - Port d'Andratx

Valverde heer en meester op steile slotklim in Trofeo Pollença - Port d'Andratx

Alejandro Valverde is na een zwaarbevochten wedstrijd de overwinnaar geworden in de Trofeo Pollença - Port d'Andratx, de vierde race van de Challenge Mallorca. De kopman van Team Movistar klaarde het klusje op een lastige slotheuvel.

Met een start rondom het middaguur op het zonnige Mallorca mochten de renners allesbehalve klagen deze zaterdag. Het peloton begon dan ook op een relatief rustig tempo en liet een kopgroep van tien man begaan: Pablo Alonso, Mario Aparicio, Ruben Apers, Davide Gaburro, Lorenzo Ginestra, Xabier Isasa, Christian Danilo Pase, Samuele Rivi en Kasper Saver waren de namen.

De Puig Major-klim was na zestig kilometer het eerste obstakel voor de renners. Lotto Soudal trachtte hier het tempo in het peloton de lucht in te gooien, kopman Tim Wellens leek dus gemotiveerd voor een twee-op-twee na zijn zege op vrijdag. Dit beukwerk van de Belgische formatie zorgde ervoor dat het liedje van de vroege vluchters een stuk over was dan ze hadden gehoopt: met nog tachtig kilometer voor de boeg.

Movistar neutraliseert pogingen Soler

BORA-hansgrohe was de volgende ploeg die de handschoen oppakte. De Duitser werden echter bestookt met aanvallen, door onder meer een zeer actieve Marc Soler. De Catalaan werd echter dwars gezeten door zijn oude ploeg Movistar; de knechten van Valverde grepen hun ex-teammaat weer bij de lurven. Dit was echter wel met een doel, want op de volgende stijgende hectometers brak Enric Mas de koers open.

Ook de man uit de streek kwam echter niet direct weg, waarna we met een compact peloton van veertig man de laatste twintig kilometer indoken. Een val van onder meer Gonzalo Serrano zorgde voor wat onrust, waar Matthew Holmes van Lotto Soudal van probeerde te profiteren. De Brit kreeg een maximale voorsprong van vijftien seconden, die hij behield tot de voet van de lastige slotklim.

Op die steile puist van 2,5 kilometer was het Valverde die het klusje op zijn Valverdes klaarde: de oude rot in het vak kan het dus nog! Brandon McNulty werd tweede, voor Aleksandr Vlasov.

Uitslag Trofeo Pollença - Port d'Andratx 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws